Tirsdag fra klokka 12 til 14.30 stilte Utrykningspolitiet seg opp med laseren langs Kvernelandsvegen, ikke langt fra Frøyland-skolene.

Denne 40-sona er et sted der de ofte står, og der de ofte får fangst. Så også tirsdag ettermiddag: 18 bilførere fikk forenklet forelegg, og den som kjørte fortest, ble målt til 62 km/t i 40-sone.

62 km/t i 40-sone koster nå 12.100 kroner, med de nye bøtesatsene som formelt ble innført fra 1. februar.

Nå er de nye forenklede foreleggene også er innført i praksis, etter at politiet fikk oppdatert trafikkappen sin med de nye satsene fra og med 15. februar.

– Skolevei og direkte utkjørsler

At mange blir tatt på Kvernelandsvegen gjennom Frøyland, er ikke noe nytt.

Jærbladet var for eksempel med UP på kontroll der i midten av november. Da skrev politifolkene ut hele 31 forenklede forelegg.

Veistrekningen på Frøyland er oversiktlig, rett og relativt god. Men:

– Dette er en skolevei. I tillegg er det direkte utkjørsler fra bebyggelsen. Dermed er det ikke urimelig at fartsgrensa her er 40 kilometer i timen, sa politibetjent Jon Kraft til Jærbladet da vi var med på kontroll.

Tok over 40 på ei uke

Både representanter for lokalbefolkningen og politikontakten i Time hadde bedt om kontrollen i november, som altså fikk et nedslående resultat.

Til tross for at det allerede da var godt kjent at UP relativt ofte tar oppstilling for å måle farten nettopp på Kvernelandsvegen.

På ei uke i månedsskiftet oktober-november 2022, altså bare noen uker før Jærbladet var med, hadde UP to kontroller på veistrekningen forbi Frøyland-skolene. I begge kontrollene ble over 20 bilister stoppet og bøtelagt.