Neste uke blir det buss for tog på Jærbanen – igjen

JÆRBANEN: Det blir vedlikehold på Jærbanen mellom Varhaug og Skeiane mellom 15 og 18. juni.

JÆRBANEN: Det blir vedlikehold på Jærbanen mellom Varhaug og Skeiane mellom 15 og 18. juni. Foto:

Bane NOR vedlikeholder Jærbanen fra 15. til 18. juni . Go-Ahead tilbyr buss for tog i vedlikeholdsperioden.

DEL

Det er samlet opp en rekke nødvendige arbeidsoppgaver som krever en lengre økt uten togtrafikk. Jærbanen blir derfor stengt for trafikk mellom Varhaug og Skeiane fra klokka 12.10 til 17.30 mandag 15. til og med torsdag 18. juni. Resten av døgnet går togene som normalt, skriver Bane NOR i en pressemelding.

Alternativ transport

Go-Ahead setter opp buss mellom Varhaug og Skeiane for de berørte lokaltogene.

– Lokaltogene vil kjøre i ordinær rute på strekningene Stavanger – Skeiane og Varhaug – Egersund. Vi er glade for at Bane NOR vedlikeholder infrastrukturen slik at vi får en enda mer robust Jærbane i fremtiden. Det håper vi også kundene er tilfredse med, selv om det i noen perioder medfører buss for tog på strekningen, sier salgs- og markedsansvarlig Dag Brekkan i Go-Ahead.

Sørtoget Region med ordinær avgang fra Stavanger klokka 15.33 blir erstattet med buss mellom Stavanger og Moi. Detaljer om din reise kan finnes på Go-Ahead og reiseplanleggeren entur.no.

Bruker koronamidler

– Vi forsøker å holde antall stengninger på et minimum og legge arbeidet til tider som belaster passasjerer og godstrafikk så lite som mulig. I denne arbeidsperioden vil vi blant annet bruke en del av koronamidlene til å renske grøfter og stikkrenner for å sikre jernbanen mot flom. Alt arbeidet vi får gjort nå, gjør det tryggere og mer komfortabelt å reise med toget, sier banesjef Tallak Langmyr.

Rundt 40 fagfolk skal jobbe på den 23 kilometer lange strekningen. På planen står blant annet:

Bytte av ca. 50 sviller på Bryne. Reparasjon av mindre skader på sporet, skogrydding langs sporet, blant annet mellom Klepp og Øksnavad, rensking av grøfter og stikkrenner for å sikre mot flom og rutinekontroller av spor, signalanlegg og strømforsyning

– Vi er veldig glade for at stadig flere velger å ta toget. På Jærbanen er kapasiteten nå fullt utnyttet. Samtidig har vi et etterslep på vedlikeholdet i tillegg til stor slitasje på banen, så dette arbeidet er helt nødvendig, sier banesjefen.

Han opplyser at det vil bli en tilsvarende arbeidsperiode mellom Egersund og Nærbø i uke 33 og mellom Skeiane og Varhaug i høstferien (uke 41).

Resten av sommeren er Jærbanen åpen.

Selv om den vanlige togtrafikken er innstilt, kan det komme arbeidstog på sporet når som helst. Bane NOR minner om at det er livsfarlig og forbudt å krysse jernbanen utenom planoverganger.

Artikkeltags