Voll-løperen måtte slippe hovedfeltet, og lysharen som var satt på 13.15 ble også for sterk. Nordås løp inn til personlig rekord med 13.15,82, men var med det 2,3 sekunder unna VM-kravet på 13.13,50.

– Opp til 3000 meter ble det for hardt, og jeg ble liggende alene. Jeg hadde en OK avslutning, men det er ikke verdt noe å sette personlig rekord, sa jærbuen til NRK.

Det ble tredobbelt etiopisk med Telahun Haile Bekele som best med 13.03,51.

Seks runder før mål valgte Filip Ingebrigtsen å gi seg. Storebror Henrik måtte slippe feltet tidligere. Han noterte 13.48,89 og endte sist blant de 14 som fullførte. Magnus Tuv Myhre fikk tiden 13.33,43 på 12.-plass.

Gjert og Filip uenig om Nordås

Filip Ingebrigtsen fikk spørsmål av VG om han følte med en skuffet Nordås etter løpet. Da ga han følgende svar:

– Nei, egentlig ikke. Jeg har ikke hatt som mål å delta i VM, men mål om å prestere og gjøre det bra. Da er det automatikk i at man kvalifiserer seg. Man gidder ikke dra til mesterskap som turist. Det tror jeg ikke han vil heller, sier han.

Det er Nordås-trener og tidligere Ingebrigtsen-trener Gjert Ingebrigtsen uenig i.

– «Jeg er ikke umiddelbart enig med Filip her. Man er ikke turist selv om man ikke løper 13 blank. Å delta i OL og VM er en viktig del av motivasjonen for svært mange løpere verden rundt. Jeg synes det blir litt nedlatende å sette betegnelsen turist på alle som eventuelt ryker ut i et forsøk i VM», skriver 56-åringen til VG.

– Jeg tenkte at Narve nok vet hvorfor han «misset» kravet med to sekunder, sier han om prestasjonen til Nordås.

Jakob cruiser videre

Jakob Ingebrigtsen var 14/100 sekund unna Steve Crams europarekord på en engelsk mil under Bislett Games. Den europeiske rekorden til Steve Cram ble satt helt tilbake i 1985, også på Bislett. Den lyder på 3.46,32. Ingebrigtsen vant med 3.46,46, skriver NTB.

Ingebrigtsens tid er norsk rekord og årsbeste i verden. Det var den første norske vinneren av drømmemila i Bislett Games.

– Det var på tide. Da jeg kom ut på stadion, tenkte jeg at nå ligger alt til rette for et godt løp. Det var en fin opplevelse i oppkjøringen til VM. 14 hundredeler er ikke mye, men det ble et ganske så ideelt løp. Jeg fikk ut det jeg var god for i kveld, sa han.

Trolig drar Jakob og brødrene Filip og Henrik til høydeopphold i Flagstaff i Arizona i USA allerede fredag. Deretter venter det en precamp sammen med andre norske utøvere i Berkeley i California.

Jakob Ingebrigtsen har løpt sitt siste løp før VM starter i Eugene i Oregon 15. juli.