– Gitaren bare lå der, og ta tenkte jeg «Ok. Da blir jeg god på det da», har Tora Dahle Aagård (29) forklart til Ballade.

Trønderen fra som også var et fotballtalent, valgte å satse på musikken og instrumentet hun la sin elsk på i fjortenårsalderen.

Da bandet hennes, TORA, platedebuterte i 2019, skrev anmelderen i Dagbladet i Norge har fått en «ny, kvinnelig gitarhelt».

Samme år sto hun på scenen i Royal Albert Hall i London, sammen med kjente gitarister som Knut Reiersrud og Vidar Busk.

Managementet beskriver TORA som et «fyrverkeri av et band». Det består av Tora Dahle Aagård (låtskriver, gitar og vokal), Isak Seltveit (bass), Guri Tranås (kor), Anders Brønstad (gitar) og Magnus Galguften (trommer).

Arrangørene i Jærnåttå spenner forventningene høyt i en pressemelding.

– Det blir rocka virtuositet, girlpower og kruttsterk spilleglede når TORA entrer Jærnåttåscenen fredag 1. juni. Bandet spiller bluesinspirert pop-rock, soul og funk og slapp i 2022 sitt tredje album «Seventeen».

Fra før er det kjent at Highasakite, Madcon, TNT og TIX skal spille på torget i mai, og at Kaizers Orchestra ikke skal det.

– Det ligger an til å bli en knallsterk fredags-lineup på årets festival. I tillegg til TORA og rockelegendene TNT som allerede er lansert, kommer flere artister som vi virkelig gleder oss til å gi jærnåttåpublikummet, sier arrangørene.