– Det er kjekt at alle kan få med seg kampene våre

TOPPLAG: Bak fra venstre Knut Sirevåg, Ella G. Oftedal, Belinda Bore, Carmen Eriksen, Sofie Jaarvik, Tuva S. Karlsbakk, Lisa Bjørnsen, Trude Sirevåg, Tiril Sørensen og Vidar Apeland. Foran fra venstre: Marte Espedal, Ida H. Liland, Filippa W. Bangsmoen, Randi Haugland Ødemotland, Tuva Johansen, Ella Elvedahl og Mina Apeland. Liggende: Tuva Braut Langemyhr

TOPPLAG: Bak fra venstre Knut Sirevåg, Ella G. Oftedal, Belinda Bore, Carmen Eriksen, Sofie Jaarvik, Tuva S. Karlsbakk, Lisa Bjørnsen, Trude Sirevåg, Tiril Sørensen og Vidar Apeland. Foran fra venstre: Marte Espedal, Ida H. Liland, Filippa W. Bangsmoen, Randi Haugland Ødemotland, Tuva Johansen, Ella Elvedahl og Mina Apeland. Liggende: Tuva Braut Langemyhr Foto:

Filippa Wiig Bangsmoen (13) og de andre Bryne-jentene blir ikke skremt av direktesendingene fra Norway Cup.

DEL

Norway Cup 2019 nærmer seg slutten, og to Bryne-lag er fortsatt med i en av verdens største fotballturneringer. Torsdag morgen røk J14 ut i åttedelsfinalen i B-sluttspillet, mens J15 tapte sin kvartfinale i B-sluttspillet noen timer senere.

J16 vant 1-0 mot Aksla i åttedelsfinalen i A-sluttspillet. Fredag klokka 11:15 er det kvartfinale mot Åndalsnes, kampen ser du direkte her på jbl.no eller på Direktesport.

25 minutter tidligere starter semifinalen for Bryne J13, med Gjelleråsen som motstander. Også den kampen sender vi direkte.

Kriget motstanderne i senk

– Hvordan føles det å ha kommet til semifinalen?

– Det er litt over all forventning. Det er veldig mange gode lag her, sier Vidar Apeland, som trener J13-laget sammen med Knut Sirevåg.

– Vi møtte et veldig godt tysk lag i åttedelsfinalen. Det var veldig tøft, men vi klarte å dra det i land.

I kvartfinalen møtte Bryne Kolbotn, som Apeland omtaler som det beste laget på Østlandet i denne aldersklassen.

– Det er et veldig godt lag, men vi kjempet dem ut av stilen. Og etter hvert klarte vi å spille dem ut også. Vi er et veldig kriger- og innsatslag, forteller han.

De fleste Norway Cup-kampene til Bryne J13 har blitt sendt direkte. Nå blir det uansett to TV-kamper til; i tillegg til semifinalen blir det enten bronsefinale på jbl.no og Direktesport klokka 15:00 eller finale på TV 2 Sport 2 klokka 18:00.

– Men det virker ikke som om dere spiller dårligere med kamera på plass?

– Nei, vi fokuserer veldig på kampen og tenker ikke så nøye på det. Vi synes egentlig bare det er kjekt at alle kan få med seg kampene våre. Så kan resten av Jæren følge med, sier Filippa Wiig Bangsmoen.

13-åringen viste seg skikkelig fram i kvartfinalen, da hun banket ballen i mål fra midtbanen.

– Jeg prøvde faktisk å skyte. Det var rett før pause, og jeg tenkte at vi måtte få et mål, så jeg prøvde å få ballen i mål. Det var et skudd, understreker hun.

Slapper godt av mellom kampene

– Hvor mange mål har du scoret hittil i Norway Cup?

– Jeg har scoret ni eller ti. Jeg er fornøyd med det, sier den sentrale midtbanespilleren.

– Hele laget har spilt veldig bra her nede. Vi er stolte over det. Vi er et veldig godt spleiset lag, forteller Filippa.

– Fredag møter dere Gjelleråsen i semifinalen. Hva skal dere gjøre for å komme til finale i Norway Cup?

– Vi satser på å gjøre det samme som vi har gjort. Bare kjempe og vinne ballene, og gå for skudd. Være det laget vi pleier å være, sier den hardtskytende Bryne-spilleren.

– Og to kamper per dag går fint?

– Vi klarer det greit. Vi slapper godt av når vi har tid til det, og er alltid godt forberedt på nye kamper, sier Filippa til Jærbladet.

FOTBALLFEST: Norway Cup 2019 varer fra 27. juli til 3. august.

FOTBALLFEST: Norway Cup 2019 varer fra 27. juli til 3. august. Foto:

Heier hverandre fram

Vidar Apeland forteller at J13 har med 16 spillere til Oslo. Ni er på banen om gangen, men alle får spille.

– Og vi bytter mye. Det er nok noe av grunnen til at vi har holdt ut så lenge, tror Bryne-treneren, som også kan røpe at direktesendingene har vært populære blant spillerne.

– Jentene har sittet og sett kampene i opptak etterpå. De synes det er veldig kjekt, sier Apeland, som gleder seg til semifinalen.

– Og to baner bortom dere på Ekebergsletta spiller altså J16 kvartfinale, som starter omtrent samtidig som dere begynner på andre omgang. Håper du at dere rekker å springe bort og se slutten på den kampen?

– Ja, vi prøver å følge hverandre så godt vi kan. Det er mange foreldre med, så det er god stemning!

Her kan du se opptak av alle Bryne-kampene som har blitt vist så langt i Norway Cup:

For å få tilgang på kampene må du ha abonnement på Jærbladet eller en annen Amedia-avis. Alle kamper, både direkte og i opptak, ligger bak betalingsmur.

Artikkeltags