Nye artister skal kjempe om å få spille foran 4000 på Jærnåttå

VANT I FJOR: Longfield & Skeleton vant Uhøyrt i 2019.

VANT I FJOR: Longfield & Skeleton vant Uhøyrt i 2019. Foto:

I talentkonkurransen Uhøyrt kan usignerte band og artister fra Rogaland kjempe om å få spille for 4000 mennesker på Bryne Torg.

DEL

Arrangementet går av stabelen for tredje gang, og i tillegg til å stå på hovedscenen under årets Jærnåttå, får vinneren i tillegg 25.000 kroner i stipend fra Jæren Sparebank.

- Jærnåttå Uhøyrt har vært en suksess begge årene konkurransen har vært arrangert, sier prosjektleder Bjor Bohne.

Gode tilbakemeldinger

Han sier videre at noe av det kjekkeste med å arrangere dette, er de gode tilbakemeldingene fra artistene som deltar.

- I tillegg til mulighet for å vinne plass på Jærnåttå og stipendet, setter mange pris på å møte og utveksle erfaringer med andre artister gjennom konkurransen, kommenterer Bohne.

- Jærnåttå er et av de største kulturarrangementene i Rogaland. Vi er veldig glad for å kunne bruke posisjonen vår til å løfte fram flinke artister som ofte ikke får den oppmerksomheten de fortjener, sier festivalsjef Christian Stabel i Jærnåttå.

Fem av ti til finalen

I 2018 vant Vicereine Jærnåttå Uhøyrt. I tillegg fikk rapperne i VATR også spille på Jærnåttå. I 2019 var det Haugesundsbandet Longfield & Super Skeleton som gikk av med seieren.

- Jeg har vært veldig imponert over kvaliteten på bandene som har deltatt. Det sier mye når Vicereine ble booket til Jærnåttå på vanlig måte året etter at de vant Uhøyrt, sier Kjetil Njærheim i Jærnåttå.

I første omgang velger en jury ut 10 semifinalister som spiller inn hver sin låt i studioet til Colour Sound Recordings på Dale.

Ut fra de ti semifinalistene velges fem finalister som går til finalekonserten på Mellombels på Bryne. Basert på live-opptredenen der, velger fagjuryen ut vinneren.

Artikkeltags