Rettssaken mot mannen fra Hå skulle etter planen ha startet i Sør-Rogaland tingrett mandag 17. januar. Men slik blir det likevel ikke.

– Vi har trekt saken, siden vi har fått nye opplysninger som krever meir etterforsking, opplyser politijurist Angjerd Kvernenes.

Avhør i utlandet

Hun sier at de nå må sjekka de nye opplysningene de har fått.

– Et par avhør må gjennomføres, og det vil skje i utlandet, opplyser Kvernenes.

Hun tør ikke anslå når saken vil komme opp for Sør-Rogaland tingrett.

– Men det har vært en lang vei, og det har vært vanskelig å få saken berammet, sier politijuristen.

Et firma i Hå ble tvangsoppløst i 2020. Mannen som ledet firmaet skulle mandag ha møtt i retten, tiltalt for grov økonomisk utroskap, grovt skattesvik og grove brudd på regnskapsloven.

Ifølge tiltalen skal mannen ha overført minst 10.803.013 kroner fra firmaet der han jobbet og var styreleder, til sin egen konto. Det hele skal ha foregått over en periode på to og et halvt år,

Oppgav ikke skattepliktig utbytte

Mannen er også tiltalt for grovt skattesvik i 2017, 2018 og 2020. Ifølge tiltalen unnlot han å oppgi skattepliktig utbytte fra firmaet. Påtalemyndigheten har anslått at skatteunndragelsen har en samlet verdi på nærmere tre millioner kroner.

I tiltalen som nå altså er trukket i påvente av nye avhør, varsler påtalemyndighetene at de kommer til å legge ned påstand om inndragning av 5,8 millioner kroner, samt erstatning på 1,6 millioner kroner til firmaets konkursbo.

Fem dager var satt av tilbehandling av saken i Sør-Rogaland tingrett.