I dag møtes toppene i næringsliv og politikk på Sola

I samarbeid med NRK Rogaland sender Solabladet direkte fra Solamøtet.

DEL

Se Solamøtet direkte fra klokken 08.50:  (Solabladet) NÆRINGSLIV: Helt siden begynnelsen av 90-tallet har ledere innen næringsliv, politikk, forskning og forvaltning møttes på Solamøtet. Tema for årets samling er «Rogaland griper mulighetene», som er en naturlig fortsettelse av fjorårets tema som var klima og globale utfordringer.

Klimaendringer er en stor utfordring som vil kreve klare prioriteringer hos alle for å nå klimamålene vi har forpliktet oss til. Samtidig vokser nye næringer og markedsområder frem og teknologien gir nye muligheter både i privat og offentlig sektor.

Nedgangstidene fra 2015 har ført til at landet - og Rogaland - må tilpasse seg et lavere inntektsnivå fra olje- og gassvirksomhet. Dette vil kunne få store følger for velferdstjenestene i Norge dersom man ikke omstiller seg og skaper nye verdikjeder. Dette er bakgrunnen for tema under Solamøtet

Solamøtet skal vise hvilke grep Rogaland må ta for å bidra til å løse globale utfordringer, samtidig som man sikrer fortsatt velferd, vekst og arbeidsplasser.

Dette store minglemøte mellom næringsliv og politikertopper gir mulighet til å diskutere det som er viktigst akkurat nå. Det er NHO Rogaland, KS, UiS, Rogaland fylkeskommune, næringsforeningen i Stavanger-regionen og næringsforeningen Haugalandet som arrangerer konferansen.

Hit kommer statsminister Erna Solberg, og i tillegg stiller blant andre konsernsjef i Equinor, Eldar Sætre, administrerende direktør i NHO, Ole Erik Almlid, sjefanalytiker i Nordea, Thina Saltvedt og administrerende direktør i Aibel, Mads Andersen.

Som i fjor holdes Solamøtet på Clarion Hotel Air.

Artikkeltags