Far Henning Mauritzen Løvås er ikke i tvil. Hest er best, tar tid, «alle» penger og familien er i stallen stort sett daglig.

Mor Janne Øverland er gammel hestejente og stolt over døtrene Lisa Øverland Ingvartsen og familiens minstemann: Ronja Øverland Løvås (10). Hun skal delta i finalen i Norgesserien for første gang, mens storesøster skal ri lag-NM.

– Jeg gleder meg til å delta sammen med andre flinke ryttere, forteller Ronja. Hun trener to ganger i uka med Kenneth Sande som er både daglig- og sportslig leder i Sandnes og Jæren rideklubb.

Tirsdag morgen dro Sandnes og Jæren Rideklubb til NM i Østfold. Det var bare såvidt de fikk med hesten Henrik.

Fulle lag i alle divisjoner

Regnet høljer ned mens de gjør seg klare til avreise ved 08-tiden tirsdag morgen. Ti timer i bil venter.

Sandnes og Jæren er den eneste klubben fra Rogaland rytterkrets som deltar, og de drar med fulle lag i alle divisjoner, til lag NM for hest og finale i Norgesserien.

– Vi jobber etter prinsippet om at alle skal med, forteller Kenneth Sande.

Klubben vektlegger rekruttering til bredde og toppidrett.

Riding er en individuell sport. Men å ri på lag er veldig utdannende for en rytter, og vi stiller alltid opp på lag, understreker han.

Det gir rytteren god erfaring og trening i å holde hodet kaldt under et mesterskap.

Målet er å hente hjem gullet i lag-NM. Kenneth Sande håper på seier og at klubben står som arrangør igjen neste år. Det er en del av premien å være vertskap året etter. Og som han sier: Det er enklere å ha det her hos oss på Foss Eikeland.

Alt streames på Live TV på clipmyhorse. TV