Lederen i Sleep Safe UB Sander Sandvik forteller at det ikke var lett å komme frem til hvordan de skulle utvikle ideen. Det var mye frem og tilbake på hvilken måte de skulle lage posen for å få den innenfor de økonomiske rammene bedriften har.

- Det var ved hjelp av pappa som hadde en ide om et brannsikkert «hotell» til å legge mobilen i, men dette fant vi ut ble for dyrt, forteller Sandvik.

De prøvde deretter mange ulike måter for å komme frem til et best mulig sluttprodukt og dette var en utfordrende prosess. De prøvde først ut med en boks, men dette hadde de ikke økonomi til, og de kom etterhvert fram til at en brannsikker pose var det beste. De forteller også at de hadde tenkt å trykke bedriftsnavnet på posen men dette fungerte ikke da den ble brannfarlig.

For å få råd til dette, har de solgt andelsbrev til foreldre og bekjente. Om bedriften går i pluss, vil de som har kjøpt andelsbrev få pengene tilbake.

 

Den brannsikre posen er laget av det flammesikre materiale nomex, som er det samme stoffet som klærne til brannmenn er laget av.

- Vi bestiller materiale fra Kina og det blir sendt hjem til daglig leder. Vi samarbeider og får god hjelp fra moren til Sander til å klippe ut fra materialet og sy det sammen. Prosessen er miljøvennlig, men alt må transporteres, sier medeier i bedriften Noah Ueland.

Ueland forteller at formålet med produktet er å avdekke redselen for en mulig brann der mobilen tar fyr. Medlemmene i bedriften turte ikke å lade mobilen om natten i frykt for å våkne opp til brann. Det var på denne måten ideen til å lage produktet kom fram.

Sleep Safe UB mener at dette er en viktig oppfinnelse og at det er noe vi trenger i dagens samfunn. Sandvik fortsetter å fortelle at det er mange som er redde for å lade mobilen om nettene på grunn av frykten for brann er reel.

 

- Det har vært tilfeller hvor det har blitt startet branner hvor mobilen har tatt fyr. I 2016 var det to boligbranner som ble startet på grunn av dette. Det er redselen for dette de vil få bort.

Håvard Hadland forteller at de har pitchet ideen deres på Grunder Arena Jæren sammen med ungdomsbedrifter fra hele Sør- Rogaland og kom på topp fem, noe de var svært fornøyd med.

[faktaboks3161LF]

For å markedsføre dette har de laget en egen Instagram og Facebook bruker. I tillegg er de en liten aktør på markedet med store kjeder rundt. Av den grunn har de valgt å møte kunden selv og selger produktet fra hus til hus. De har laget visittkort som de deler ut og som de legger igjen om en ikke er hjemme.

Det blir ofte stilt spørsmål om hvorfor de ikke har produsert noe som sikrer brann ved stikkontakten, men kun med mobilen.

- I teorien kan man legge posen over stikkontakten for å hindre brann der og. Dette problemet med stikkontaktene var de gamle iPhone laderne som lett kunne ta fyr, sier Noah Ueland

Han avslutter med å fortelle at om en kjøper ny lader er en trygg på at det ikke blir brann, men det holder ikke om selve mobilen tar fyr.

- Her kommer vi i Sleep Safe UB og dekker brukerne sitt behov med våre brannsikre poser. Vi håper bedriften går bra og vi er på god vei med markedsføringen og salg, sier Ueland.