Overgrepssaken på Lye: Politiet ber om tips om ung mann i 15–20 års alderen

I SKOGHOLT: Overgrepet skal ha skjedd i dette skogholdet. Politiet ba først om tips om en voksen mann, men har nå endret dette til å gjelde en ung mann.

I SKOGHOLT: Overgrepet skal ha skjedd i dette skogholdet. Politiet ba først om tips om en voksen mann, men har nå endret dette til å gjelde en ung mann. Foto:

Med bakgrunn i avhør av flere personer ber nå politiet om tips om en ung mann.

DEL

– Vi gikk først ut og ba publikum om tips om en voksen mann, men justerer nå dette til å gjelde en mann i 15–20 års alderen. Vi vil på nåværende tidspunkt ikke kommentere hvilke ytterligere beskrivelse som er gitt av potensiell gjerningsperson. Årsaken til dette er at vi ønsker mest mulig upåvirkede forklaringer fra vitner, sier leder for personseksjonen i Sør-Vest politidistrikt, Bjørn Kåre Dahl, i en pressemelding.

Mange kan ha vært i området

Både Lye skule og Lye ungdomskule avsluttet klokken 13 i går. Det betyr at mange barn og ungdommer kan ha gått i det aktuelle området i tidsrommet overgrepet skal ha skjedd.

– Disse personene ønsker vi å få kartlagt for å danne oss et bedre bilde av bevegelser i området. Vi ber om at foreldre bistår med dette, og tar kontakt med politiet, oppfordrer Dahl.

I går klokken 13.39 fikk politiet melding om at ei jente i barneskolealder var blitt utsatt for et overgrep på vei hjem fra Lye skule. Overgrepet skal ha skjedd i skogsområdet mellom Lyevegen, Kvartsvegen og oppsiden av Lye ungdomsskule en gang mellom klokken 13.00 og 13.30.

Det ble i går kveld gjennomført et tilrettelagt avhør av fornærmede.

Har mottatt rundt 20 tips

Politiet er fortsatt i en tidlig etterforskningsfase. Det er gjennomført flere avhør av vitner, i tillegg til av fornærmede. Det er også foretatt rundspørringer i området på Lye, samt gjennomført kriminaltekniske undersøkelser på det antatte åstedet. Dette arbeidet vil fortsette i dag, onsdag.

– Vi har så langt mottatt rundt 20 tips, og jobber med å sammenstille og følge opp den informasjonen som nå ligger i saken, sier Dahl.

Politiet er, som planlagt, tilstede på Lye skule og Lye ungdomsskule i dag.

– Det har vært viktig for oss å øke vår tilstedeværelse med tanke på barnas trygghetsfølelse. Politiet har god dialog med både skolen og Time kommune, forklarer Bjørn Kåre Dahl.

Tips i saken kan sendes inn på https://tips.politiet.no/web/. Her kan man også laste opp bilder.

I tillegg kan en ringe inn tips på telefon 02800, eller kontakte Politiets nettpatrulje Sør-Vest via Facebook Messenger.

Artikkeltags