Mellom 28. mai og 6. juni driver Bane NOR vedlikeholdsarbeid på Jærbanen. Det skal derfor kjøres buss for tog mellom Bryne og Stavanger den aktuelle perioden.

Jærbladet ble mandag kontaktet av en passasjer som fortalte at han, sammen med 14 andre, ventet lenge ved Øksnavadporten for å få plass på buss mandag ettermiddag.

De tre bussene passerte mens de ventet ved stoppet, var nemlig alle fulle. Passasjerene endte derfor opp med å vente en og en halv time for å få plass, og beskrev det hele som «totalt kaos».

– Beklagelig

– Det er utrolig beklagelig at dette oppstår, sier Dag Brekkan, pressekontakt i GoAhead.

Brekkan forteller de er klar over hendelsen ved Øksnavadporten.

– Mandag var den første dagen med buss for tog. Ofte velger folk å ha hjemmekontor, sitte på med kollegaer eller benytte seg av andre metoder for å komme seg til jobb i disse periodene. Her møtte det rett og slett opp flere folk enn vi hadde regnet med, sier han.

Go-Ahead har nå dialog med bussoperatøren og gjør alt de kan for å få på plass nok busser og mette behovet. Det er derimot vanskeligere enn først antatt.

– Det er mangel på bussjåfører. Mange av dem har fått seg andre jobber under pandemien. I tillegg begynner cruisetrafikken å ta seg opp igjen, så mange av bussene er opptatt på grunn av turistene.

– Full stasjon på Bryne

Etter at Jærbladet publiserte artikkelen, har vi fått innspill fra en annen kollektivreisende med et litt annet utgangspunkt: At de mange bussene for tog tar hele stasjonen på Bryne, slik at rutebussene fra Kolumbus ikke kommer seg inn på sporene sine

– Hissige bussjåfører, dårlig kommunikasjon og vanskelig å finne fram, er rutebusspassasjeren dom.

– Da jeg gikk av bussen på Bryne i dag, sto det seks buss for tog i veien. Det gjorde at rutebussen ikke fikk kjørt inn på området til sporene en gang. Greit å få litt lys på disse problemene også, skriver hun.