Vel hjemme i stua har han nettopp kommet hjem fra Fjell kommune etter flere dager på jobb som medieleder for Indremisjonsforbundet. Hver torsdag og fredag har han hjemmekontor på Bryne, men han liker ikke å sitte stille i godstolen. Nå gjør han seg klar til å fylle 50 og gleder seg til det.

Kristne verdier

Olsen vokste opp på Åkra på Karmøy. Der var han eldst i en søskenflokk på tre, og sønn av en fisker. Han vokste opp i et trygt hjem med kristne verdier, så store deler av oppveksten tilbrakte han derfor på Åkra bedehus. Som barn tok han mye ansvar, noe han også har tatt med seg inn i voksenlivet.

- Jeg oppsøker ansvaret, men jeg blir også tildelt det. I de senere årene har jeg likevel blitt flinkere til å si nei på de områdene jeg ikke har like god kontroll på. Det er en del av min tro at Gud har utrustet oss på forskjellig vis. Det ble jeg klar over etter hvert som jeg ble eldre, sier han.

I 1976 begynte han på skolen og bodde hjemme til han var 18 år gammel. Da det var tid for å ta høyere utdanning, så flyttet han til Stavanger. Her fikk han en Cand.mag-grad i journalistikk som tilsvarer noe mellom bachelor- og mastergrad i dag. Da han var ferdig med utdannelsen i 1992, så var det nokså dårlige tider i mediebransjen. Olsen søkte derfor på et lærervikariat og endte opp på Randaberg videregående skole.

To år senere ble jobben på Randaberg usikker. Rektor kunne ikke lenger love videre vikariat, men da hadde også situasjonen i mediebransjen endret seg. Han bestemte seg derfor for å gå tilbake til journalistikken. Han begynte på lokalkontoret til fedrelandsvennen i Flekkefjord, men første dag på jobb fikk større konsekvenser for hans videre liv enn han kunne forestille seg.

Kjærlighet ved første blikk

Petter Olsen har nettopp begynt som journalist i Flekkefjord. Han starter hver dag med å gå til postkontoret for å sjekke brevene som har kommet til redaksjonen. Hans aller første dag på jobb begynte også på denne måten. Bak skranken sitter en jente ved navn Britt Karin.

- Jeg så henne med en gang jeg kom inn, og vi smilte til hverandre. Siden jeg var innom der hver dag, så ble vi etter hvert godt kjent, og vi begynte også å møtes privat. Etter dette så ble det rett og slett oss to, og vi giftet oss i 1997. I dag har vi tre barn sammen, smiler han.

Etter noen år i Flekkefjord, så flyttet Britt Karin til Stavanger for å fullføre utdannelsen sin. Da det dukket det opp en stilling i hovedredaksjonen til Stavanger Aftenblad, så var ikke Olsen vanskelig å be. Han begynte der, men etter flere år dukket det opp en stilling et helt annet sted i landet.

- Jeg kom over en stilling i bladet Sambåndet i Fjell kommune, som er utgitt av Indremisjonsforbundet. De trengte en medieleder til et vikariat i to år. Dette passet jo også godt med min personlige tro, så jeg kontaktet dem. Kort fortalt, så fikk jeg til slutt jobben, som også ble utvidet til fast stilling.

Bursdag

16. mars fyller han 50 år, og da blir det feiring hjemme sammen med familie og hund. Til tross for at mange gruer seg til å runde 50, tenker ikke Olsen slik.

- Årene etter at jeg fylte 18 har gått forferdelig fort, men samtidig ønsker jeg ikke å gå tilbake til den tiden. Jeg lever med en tanke om at vi må leve i nuet, og vi vet aldri hva morgendagen vil bringe. Jeg trives i dag som en aktiv familiemann, samtidig som jeg faktisk har nådd mine karrieremål.

I dag tilbringer Olsen mye tid med troen sin både på jobb og privat. Han liker jobben som redaktør i Sambåndet, og er aktiv i bedehuset på Bryne. Men når har ikke er der, så er det helt andre aktiviteter som står i hodet på han.

- Du skulle kanskje ikke trodd det, men jeg er veldig interessert i rally. Jeg har sett 10 verdensmesterskap. Når jeg reiser 2000 kilometer inn i de svenske skoger og ser bilene rase forbi, så har jeg det helt topp. En gang fikk jeg også med kona og resten av familien.

I tillegg til dette er han også stolt eier av en campingbil. Han håper å kunne ta denne frem så ofte som mulig når han bli pensjonist.

- Da kan jeg og kona dra hvor vi vil. Tenk så fantastisk å kunne våkne opp til en ny sjøutsikt hver eneste dag! Jeg er ikke et hyttemenneske, den står jo bare stille på én plass. Det er en grunn til at jeg har fått navnet «den farende fanten», ler han.

Olsen er tilfreds med det livet han har blitt tildelt. Målet om å bli redaktør er nådd, og familien er godt plantet på Bryne. Det er imidlertid noen ting han fortsatt har ugjort.

- Jeg skulle ønske jeg hadde tilegnet meg mer menneskekunnskap. Jeg synes det er interessant å se på hvordan mennesker samhandler med andre, og hvorfor vi tar de valgene som vi gjør. Jeg har også en drøm om å reise til Nashville i USA. Jeg er fan av countrymusikk og mener Jim Reeves er verdens fremste baryton, avslutter han.