Festbråk, jenter på toglinja og biljakt

Politiet på Jæren har hatt forskjellig å henge fingrene i denne helga også.

DEL

– Det har vært Potetfestival og mye folk ute på Bryne, men for politiet har det vært ei relativt grei helg, oppsummerer politioverbetjent Arild Oftedal ved Jæren lensmannskontor.

Stoppet tre fester i Klepp

Som vanlig har det vært en del å henge fingrene i for politiet på Jæren. Blant annet måtte politiet bortvise tre kranglevorne menn fra Bryne sentrum natt til lørdag, bistå i etterkant av en slåsskamp der den ene parten måtte hentes av ambulanse natt til søndag, og ta seg av en traktorfører i narko-rus som prøvde å få seg drive in-nattmat på McDonald's i Klepp svært tidlig søndag morgen.

Fredag kveld og natt til lørdag måtte politiet også rykke ut og dempe hele tre privatfester – alle i Klepp. Det første oppdraget var allerede litt før klokka 21, da politiet fikk melding om mye bråk fra en ungdomsfest på en privatadresse på Kleppe. På festen fant politiet 10–12 ungdommer fra 16-årsalderen og oppover. Politiet fikk avsluttet festen. Litt før klokka tre på natta måtte politiet ta turen til Klepp Stasjon, der det også var melding om mye bråk fra en hjemmefest. Der var alle over 18 år, og festdeltakerne fikk beskjed om å dempe seg. Så, klokka 05.16 på morgenkvisten, fikk politiet melding om noen svært utholdende festmennesker i en bolig på Kleppe. Også der tok politipatruljen seg en tur og ga beskjed om at festdeltakerne måtte dempe seg.

Jenter i togsporet

Litt før klokka 20 lørdag kveld fikk politiet melding om at noen jenter gikk i togsporet ved Bryne stasjon.

Patruljen tok turen, og fant to 14 år gamle jenter ute i sporet. De fikk beskjed om å komme seg opp og aldri gjøre noe lignende igjen.

Det viste seg at begge jentene var edru, og politiet så til at de kom seg trygt på toget hjem. Politiet har konkludert med at de to jentene ønsket å tøffe seg, og at de ikke helt forstod at det de gjorde da de gikk ut i sporet kan være livsfarlig.

Bilfører stakk av

Litt før klokka åtte søndag morgen tok politiet opp jakten på en bilfører som stakk av fra kontroll på Hattelandsvegen i Klepp. Bilføreren kjørte seg etter hvert fast på en adresse på Kleppe, og ble der pågrepet. Mannen i 30-årene hadde ikke førerkort, og er kjent av politiet fra før.

Ved 18-tiden fredag kveld pågrep politiet en kjenning i 20-årene, som satt i en stjålet bil i Bryne sentrum. Det ble også funnet en del ting som trolig er tyvegods i bilen. Bilen er levert tilbake til eieren, mens det mulige tyvegodset er brakt inn til Jæren lensmannskontor.

Natt til mandag pågrep politiet nok en mann de kjenner godt til fra før. Mannen i 20-årene ble stoppet på Svertingstad ved Bryne, og hadde på seg en mindre mengde narkotika, og i tillegg flere Visa-kort som ikke tilhørte ham. Han er anmeldt både for brudd på narkotikalovgivningen og for heleri av kortene, som er meldt stjålet tidligere.

Artikkeltags