– Alle våre sju passlokasjoner vil nå øke produksjonen av reisedokumenter. Det legges ut nye timer på politiets nettsider hver mandag og onsdag i tidsrommet klokka 08.00-09.00, forklarer leder Felles enhet for utlending og forvaltning i Sør-Vest politidistrikt, Leif Ole Topnes, i en pressemelding.

Jærbladet har den siste tiden hatt flere saker om lange passkøer. Blant annet om Bryne-familien som måtte til Ølen for å skaffe nytt pass til påskeferien. Og om diskusjonen mellom Høyres Margret Hagerup og Senterpartiets Geir Pollestad om det politiske ansvaret for situasjonen.

Bryne har ikke lenger eget passkontor, så de nærmeste kontorene for folk fra Jæren er Sandnes, Egersund, flyplassen på Sola og Randaberg.

Oppfordret i fjor

Sør-Vest politidistrikt viser til at de i fjor oppfordret innbyggerne til å fornye pass som hadde gått ut på dato, selv om de ikke hadde planlagt en reise i næreste fremtid. Bakgrunnen var at rundt 50.000 innbyggere hadde ugyldige pass, noe som er naturlig etter en periode med lav reiseaktivitet.

En god del innbyggere har tatt oppfordringen, men fortsatt er det mange som har behov for nytt pass. Nå gjør Sør-Vest politidistrikt tiltak for å sike at flere får pass før de skal ut og reise:

  • Alle passkontorene i distriktet vil tilby timer alle hverdager.
  • Enkelte kontor legger også til rette for langdager og timebestilling i helger.

– Møt opp forberedt

Politiet oppfordrer folk til å møte forberedt. Blant annet å huske det gamle passet. Og å ha med kontanter eller bankkort, siden de ikke tar kredittkort. Og så sette seg inn i spesialreglene for pass til barn.

– Våre medarbeidere har nå stort fokus på å betjene kunder som skal ha nytt pass, og vi har derfor begrenset kapasitet til å svare på telefoner. Vi setter derfor pris på om innbyggerne søker informasjonen som finnes tilgjengelig på våre nettsider, sier Leif Ole Topnes i pressemeldingen.