La oss begynne med skolekontrollen onsdag morgen. Da tok politiet oppstilling ved Bryne skule for å sjekke om elevene som kom til skolen hadde lys på sykkelen og brukte refleks. Det var det mange som ikke gjorde, og politioverbetjent Morten Slettebø ved Jæren politistasjon har en klar oppfordring til elever og deres foresatte.

– Det er mørkt nå, og sikten er dårlig, så det er veldig viktig for ungenes egen sikkerhet at de bruker refleks og har skikkelig lys på sykkelen. Ta en runde og sjekk opp i dette, sier Slettebø.

Å ha lys på sykkelen er faktisk påbudt, ifølge Statens vegvesens informasjon om emnet. Sykkelen skal både ha et fastmontert gult eller hvitt lys foran og rødt lys bak når den blir brukt i skumring eller mørke. Det er i tillegg påbudt med rød refleks bak og gule eller hvite reflekser på pedalene. Brudd på reglene kan føre til en bot på 1350 kroner.

Klokka 19.40 tirsdag kveld kom det melding om en brann i en kjøkkenvifte på Bryne. Brannvesenet rykket ut, men de som bodde i huset hadde greid å slokke brannen selv.

Klokka 07.40 onsdag morgen fikk politiet melding om tyveri fra et tannlegekontor på Bryne. Kontoret var åpent, og noen hadde sneket seg inn og stjålet med seg et pengeskrin.