Regjeringen håper på å få partiene på Stortinget med på et bredt forlik om krisepakken på 14,4 milliarder kroner. Tirsdag startet forhandlingene opp igjen i finanskomiteen etter påsken.

Gjelsvik var opprinnelig saksordfører, men ble i påskeferien utnevnt til ny kommunal- og distriktsminister. Dermed rykket Pollestad opp, og han får nå ansvar for å lose samtalene videre.

Pollestad bekrefter at det fortsatt er et ønske fra regjeringspartiene å få til en bred tilslutning om tiltakene i pakken.

– Proposisjonen inneholder tiltak som krever bevilgning nå – så vil garantert krigen i Ukraina og den sikkerhetspolitiske situasjonen påvirke budsjettene i lang tid fremover, sier Pollestad til NTB.

Om Pollestad skal erstatte Gjelsvik som Senterpartiets finanspolitiske talsmann, er ennå ikke avklart. Dette er noe partiets valgkomité først må behandle og innstille på, men siden Gjelsvik også satt i valgkomiteen, må det først velges ny valgkomité. Det er ventet at det vil skje innen kort tid, muligens allerede onsdag. (©NTB)