(Sandnesposten)

Han overtar etter Morten Warland og starter i stillingen 1. mai. Det skriver NRK Rogaland tirsdag. Stillingen i SSO er en seks år lang åremålsstilling, og det var seks søkere til jobben.

Christensen har vært ansatt i NRK siden 1993. Han jobbet ved distriktskontorene i Sogn og Fjordane og i Hordaland i til sammen åtte år før han blei ansatt i NRK Rogaland i 2001. Han har vært distriktsredaktør siden 2008, skriver kanalen.

Christensen har de siste åra jobba aktivt for å samle medienæringa i stavangerregionen i ei klynge, og har vært en pådriver for arbeidet med å realisere Mediebyen Stavanger. I regi av medieklynga har han også nylig gjennomført et kompetanseprogram i innovasjonsledelse ved NHH.

– Stavanger Symfoniorkester skal i likhet med NRK levere på et konkret og tydelig samfunnsoppdrag. Jeg har som mål å bidra til realisering av SSO sin strategi, og gjennom det gjøre orkesteret enda mer tilgjengelig og attraktivt for et så stort publikum som muglig. Kanskje spesielt for de som ennå ikke har satt sin fot i det fantastiske konserthuset vi har her i Stavanger, sier Christensen til NRK.

– Det er lett å la seg inspirere av orkesteret sin visjon om å styrke, bevege og utfordre gjennom kraften av levende musikk.

Styreleder i SSO, Tone Grindland, er svært tilfreds med ansettelsen.

– En direktør i SSO skal ha mange kvaliteter og egenskaper. Vi ønsket en person med strategisk og kommersiell teft og som gjennom lederegenskaper evner å ta ut potensial i en kompleks organisasjon. Ragnar har en profil vi meiner vil passe godt for orkesteret, både internt i organisasjonen og som bindeledd til orkesterets mange samarbeidspartnere og samfunnet rundt, seier Grindland.

– I Ragnar har vi funnet en dyktig leder som kan drive den gode utviklinga i orkesteret videre.