Gå til sidens hovedinnhold

Regestrand-drapet: Henlegger sak mot én av de siktede

Artikkelen er over 1 år gammel

21-åringen var i begynnelsen siktet for drap, eller medvirkning til drap. Nå henlegges saken.

Til Aftenbladet sier Aleksander Steinsvåg, advokat til den tidligere siktede, at tiden har vært krevende og at han var overrasket over at 21-åringen i det hele tatt var siktet.

- Det er klart det har vært tøft å ha disse anklagende hengende over seg. Han har hele tiden sagt at han ikke har noe med dette å gjøre. Dette har han fastholdt uansett hva andre i saken har sagt. For min klient har dette vært skremmende og frustrerende.

21-åringen er fra Eigersund. Han skal ikke ha noen tidligere dommer over seg, og har heller ikke erkjent straffeskyld tidligere i saken. Mannen er nå bosatt i Hå. De to andre tiltalte i saken er fra Forsand og Klepp.

Siktelsen mot mannen fra Eigersund ble etter hvert omgjort til å gjelde ran og medvirkning til grov frihetsberøvelse. Statsadvokat Arvid Malde har valgt å henlegge også denne siktelsen.

21-åringen var en av dem som tipset politiet om saken, sier Steinsvåg til Aftenbladet.

- I nærmere to måneder satt min klient i varetekt på grunn av bevisforspillelsesfare. Den første perioden satt han i full isolasjon. Det var svært tøft for ham.

Sigbjørn Sveli ble funnet drept på Regestranden 9. desember i fjor. Saken mot de to mennene som er tiltalt for drap eller medvirkning til drap, er fremdeles ikke berammet.

To menn risikerer forvaring for drapet på Sigbjørn (44)

Drapet på Rege: Begge siktede er tilregnelige