Regjeringen åpner deler av breddeidretten for normal trening

ÅPNER OPP: Regjeringen annonserte onsdag at de åpner opp foro normal kontakttrening i breddeidretten for personer over 20 år.

ÅPNER OPP: Regjeringen annonserte onsdag at de åpner opp foro normal kontakttrening i breddeidretten for personer over 20 år. Foto:

Av

Regjeringen åpner opp for normal kontakttrening i breddeidretten for personer over 20 år.

DEL

Kommunene har frist til 12. oktober med å forberede og vurdere situasjonen lokalt. I kommuner med økt smitte og lokale utbrudd kan det vurderes om gjenåpningen av breddeidretten og kontakttrening for voksne skal utsettes til smitten er under kontroll.

– Kommunene må følge opp lokale utbrudd slik at de ikke utvikler seg til regionale og nasjonale utbrudd, sa helseminister Bent Høie (H) under onsdagens pressekonferanse.

Breddefotballsesongen i regi av Norges Fotballforbund (NFF) for folk over 20 år er allerede avlyst. Det blir ingen sesong for 3. divisjon og nedover for menn og 2. divisjon og nedover for kvinner.

Regjeringens lemping på regelverket gjelder muligheten til kontakttrening.

– Norge har holdt mer åpent enn de fleste andre land under pandemien, samtidig som vi har kontroll på smitten. Vi har ingen garanti for at vi klarer dette videre, men nå vet vi at vi kan, vi vet at vi har tiltak som virker og vi vet at det kan gi oss mindre inngripende tiltak. Det gir håp og krefter til å holde ut, sa Høie.

Artikkeltags