
ENDRAR KONSEPT: Ekteparet Karol og Marta Stensen gjer ein ny polsk vri på kafeen sin på Bryne. Tysdag var siste dag med konseptet «Sih café». Foto: Snorre Standish Norheim
Les også
ENDRAR KONSEPT: Ekteparet Karol og Marta Stensen gjer ein ny polsk vri på kafeen sin på Bryne. Tysdag var siste dag med konseptet «Sih café». Foto: Snorre Standish Norheim
NYE: Rits kafé og vinstove og Bekkis bar åpner våren 2021. Foto: Snorre Standish Norheim
PASSAR KONSEPTET: – Midt i blinken, seier Ole Dysjaland i Hekkan Burger. Han skal «hekkanifisera» lokalet før kundane kan ta sin første jafs med burgar. Foto: Snorre Standish Norheim
SLUTT: Torget Restaurant kjem ikkje til å opna dørene att. Det er ikkje klart kva som skjer med lokalet. Foto: Snorre Standish Norheim
LOJALE: – Me har mange lojale kundar som har vore med og støtta oss i dei vanskelegaste tidene, som me set stor pris på, seier Kari Haug Hansen. Bryne vgs.-elev Lykke Sveinsvoll, som plukkar med seg ein lunsjboks, er eit kjent fjes. Ho var ein dei av første kundane som dukka opp igjen på vårparten. Foto: Snorre Standish Norheim
KLAR: Kjell Arild Ueland er klar til opning av sin nygamle utestad. Foto: Snorre Standish Norheim
MIDT PÅ TORGET: Jostein Magnussen og Bjørn Hagerup Røken meiner å ha funne det perfekte lokalet for ein kafé på Bryne. (Og ja, dei skal servera softis.) Foto: Snorre Standish Norheim
SKJENKELØYVE: Søknadsprosessen vart konkludert i formannskapet 20. oktober. Foto: Snorre Standish Norheim
FLYTTER: Kjell Arild Ueland og «Henrik» flytter ut av Torget 1. Foto: Mathias Engstrøm Sandstøl
IKKJE BANKERS: Formannskapet skal avgjera om Møllehagen Restaurant bør få nytt skjenkeløyve, etter ein lang søknadsprosess som har kravd involvering av advokat. Nå har rådmannen levert si innstilling. Foto: Snorre Standish Norheim
ETTERLENGTA TILBOD: Stavanger manglar ein sportspub av det kaliberet Renas Yonan driv på Bryne, Møllehagen Sportskafé. Eit slikt tilbod skulle han starta i Kongsbakken, men nå er planane lagde bort. Foto: Thommas Husevik
MØLLEHAGEN: Etter opninga i 2015 er restauranten og sportsbaren ved torget og Kongo, blitt ein viktig del av utelivet på Bryne. Foto: Snorre Standish Norheim
PÅ JOBB: Dagleg leiar Renas Yonan (t.v.), servitør Mathilde Skretting og kokk Heitham Shamon rundt baren som er fjerna i skissene for ei planlagt, storstilt oppussing. Før det skjer, skal formannskapet i Time ta stilling til om restauranten kan få skjenkeløyve. Foto: Snorre Standish Norheim
STORT: Med cirka 700 kvadratmeter boltreplass, blir den nye utestaden til Stig Magne Nordbø (39) og Renas Yonan (34) den største i sentrumskjernen. Til samanlikning har Brix Brygghus 400 kvadratmeter bruksareal over tre etasjar. Størst på Bryne er likevel bowlinghallane, Lucky Bowl og Stadion Bowling. Foto: Snorre Standish Norheim
IKKJE OPTIMALT: – Kommunen er veldig flink til å ta mot uttalar frå politiet, men eg synest ikkje dialogen med skjenkestadene har vore god nok i denne prosessen, seier Frode Hagerup (t.h), dagleg leiar ved Hemmeleg restaurant. Foto: Snorre Standish Norheim
SKRYT: – Gildt å få sjansen, seier John Arthur Johnson, dagleg leiar ved Stadion Bowling sidan 2006. – Eg er takksam for at politikarane tok denne avgjerda. Dei får pes for alt mogleg, men akkurat nå må dei få litt skryt, meiner han. Foto: Sindre Slethei
NATTKLUBBER? De alkoholpolitiske retningslinjene i Time åpner fra i år, for inntil tre utesteder som skjenker øl fram til klokken 02.30. Disse utestedene har søkt. Foto: Snorre Standish Norheim
PRIKKER: Utestedet i Bryne sentrum må tåle fire prikker, vurderer politikerne i utvalg for levekår. Foto: Arkiv
BAKERI: Kanelsnurren blir ny leigetakar og flyttar inn i fasadebygget til M44, ut mot Reevegen. Opning er venta i midten av november. Foto: Snorre Standish Norheim
KLAR: Sophia Edbäck er klar til å ta imot gjester i sin nye kafé på Serigstad. Foto: Privat
LIVSTIL: Brygghuset er ein livsstil. Med ungar som er blitt store, kan Ola Helland og Hilde Steen Helland gjera som dei vil. Bryggerimeister Sven Austel er med på leiken. Foto: Snorre Standish Norheim
ØL-NEKT: Sorry! Det blir ikkje halde nokon arrangement med øl, på Bryne torg, før tidlegast i slutten av august. Det har kriseleiinga i Time avgjort. Foto: Snorre Standish Norheim
BILVEG: Det er ikkje lov å køyra inn her, men har ein varebil først kome seg inn på torget, er det lov å køyra ut via Storgata. Foto: Snorre Standish Norheim
VANN: Argumenta til Ingrid Fiskaa sikra fleirtal for krav om minsteløn for å få skjenka alkohol i Time. Kommuneadvokaten meiner kravet inneber risiko for økonomiske tap ved eit eventuelt søksmål. Foto: Snorre Standish Norheim
STEMNING: Bodil Kjær, Frode Hagerup og Bjørn Hagerup Røken samarbeider for å skapa ein levande inngang til Bryne torg. Foto: Snorre Standish Norheim
DRIVHUS: Akkurat her vil Sophia Edbäck bygge et 120 kvadratmeter stort drivhus, og like bortenfor, dyrke ulike sorter grønnsaker. Hun er ivrig etter å komme i gang med serveringen, og håper å være klar til å servere fra et grovkjøkken i juli. Foto: Trude Håland
SKEPTISK: Rune Salomonsen ved Møllehagen Sportscafé skal bruka tid på å lesa det nye regelverket, men trur ikkje at Møllehagen Sportscafé vil søkja om utvida skjenketid. Foto: Arkiv
ØNSKJER ENDRING: – Anten må eigaren riva og ikkje ha nokon overbygd terrasse der, eller så må han kunna leggja fram planar med skikkelege kvalitetar, seier Andreas Vollsund (Høgre) Foto: Snorre Standish Norheim
VANSKELEG: Dagleg leiar ved Mellombels Ølstove, Bjørn Hagerup Røken, vurderer å forlenga opningstidene, men meiner at publikum på Bryne får eit dårlegare tilbod enn Sandnes og Stavanger, når utestaden ikkje får servera brennevin etter midnatt. Foto: Snorre Standish Norheim
YUMMY TIME: – Bryne var den første staden me opna. Derfor ønskjer me å gjera alt 100 prosent når me opnar på ny, fortel Alan og Renas Yonan. Foto: Snorre Standish Norheim
REGIONSENTER: Regionsenteret Bryne må samanlikna seg med Sandnes og Stavanger. Utval for levekår meiner derfor det er logisk at vilkåra for utelivet ikkje kan vera dårlegare enn i dei to større byane. Foto: Nils-Ove Støbakk
JORDBÆRPIKENE: Audhild Hagerup er daglig leder ved kafeen på M44. Bildet er tatt i forbindelse med at hun overtok rollen til ektemannen Frode Hagerup, som driver Hemmeleg på Bryne. Foto: Arkiv
TRE KAFÉ: Sih betyr «tre», fortel Marta (33) og Karol Stensen (33). Veggane i lokala er måla lyse gule, golvet måla kvitt og interiøret skal vera trekvitt. Foto: Snorre Standish Norheim
EKTEPAR: Dionelie og Annbjørn Egeland driv Torget Restaurant på Bryne torg. Foto: Snorre Standish Norheim
LUKE: Kjøkkensjef Jim Ryun Vatland (t.v.) og Frode Hagerup endrar konseptet for å skaffa inntekter til å dekkja inn dei faste utgiftene. Foto: Snorre Standish Norheim
FORSØKER: Dionelie og Annbjørn opnar restauranten Torget restaurant igjen. Foto: Snorre Standish Norheim
HAR RUTINAR: Sjefskokk Shoorveer Singh (t.v.) og dagleg leiar Izral Singh er klare til å følgja nye pålegg frå Helsedirektoratet. Foto: Brit Romsbotn
SATSAR: Lokalpolitikarane har igjen gjeve si støtte til drivhuskafeen til Sophia Edbäck, ein sykkeltur unna Bryne og Kvernaland, med utsikt mot Frøylandsvatnet. Foto: Trude Håland
VELKJENDE SMAKAR: Bankers Pizza er den lokale arvtakaren etter Dolly Dimple's, som Andreas Hatjoullis starta i 1986. Etter opninga av to utsal i Sandnes-området, utelukkar han ikkje ein framtidig retur til Bryne, men då til eit anna lokale. Foto: Ola Solheim