Matentusiast Heidi Netland Berge har de siste månedene delt sine oppskrifter du kan lage på rester. Denne uken står herlige paier på menyen.

Denne oppskriften er beregnet til tre-fire porsjoner, og er beregnet for en paiform på cirka 24 centimeter.

1 stykk paideig

75 g revet ost

100 g fyll:

Versjon 1: spinat, rødløk, tomat, spekeskinketerninger og bedaost

Versjon 2: kokt gulrot og brokkoli, paprika og vårløk.

Versjon 3: det du har i kjøleskap eller fryser som kan passe i

2-3 egg

2-3 dl matfløte eller melk og fløte

Fremgangsmåte

Bruk gjerne ferdig paideig om du ikke har tid å lage fra bunnen av.

Når du har hatt paideigen i formen prikker du den med gaffel og lar den stå kjølig cirka 15 min før du fyller den.

Ha først revet ost i bunn.

Fyllet (grønnsaker, fisk, kjøtt).

Til slutt heller du eggeblandingen over.

Stek i ovn 200 grader cirka 35 min.

Server varm eller kald.

Tips: Paien kan fylles med det du har av grønnsaker, og gjerne rester av kokt skinke, spekeskinke, kylling eller røkelaks

Tips: om du bruker en litt mindre paiform blir det litt til overs rundt kanten. Ta dette av og kjevle sammen slik at det passer i små former. Da får du supre porsjonspaier.

Tips: Lag flere om gangen og frys det dere ikke spiser første dagen.