Matentusiast Heidi Netland Berge har de siste månedene delt sine oppskrifter du kan lage på rester. Denne uken står herlige paier på menyen.
Denne oppskriften er beregnet til tre-fire porsjoner, og er beregnet for en paiform på cirka 24 centimeter.
1 stykk paideig
75 g revet ost
100 g fyll:
Versjon 1: spinat, rødløk, tomat, spekeskinketerninger og bedaost
Versjon 2: kokt gulrot og brokkoli, paprika og vårløk.
Versjon 3: det du har i kjøleskap eller fryser som kan passe i
2-3 egg
2-3 dl matfløte eller melk og fløte
Fremgangsmåte
Bruk gjerne ferdig paideig om du ikke har tid å lage fra bunnen av.
Når du har hatt paideigen i formen prikker du den med gaffel og lar den stå kjølig cirka 15 min før du fyller den.
Ha først revet ost i bunn.
Fyllet (grønnsaker, fisk, kjøtt).
Til slutt heller du eggeblandingen over.
Stek i ovn 200 grader cirka 35 min.
Server varm eller kald.
Tips: Paien kan fylles med det du har av grønnsaker, og gjerne rester av kokt skinke, spekeskinke, kylling eller røkelaks
Tips: om du bruker en litt mindre paiform blir det litt til overs rundt kanten. Ta dette av og kjevle sammen slik at det passer i små former. Da får du supre porsjonspaier.
Tips: Lag flere om gangen og frys det dere ikke spiser første dagen.

Ukens oppskrift: Herlige ostemuffins som passer perfekt i nista eller tursekken

Ukens oppskrift: Potetform med kjøttdeig, ost og brødrasp
