En som allerede har tatt i bruk den nye ordningen er Linda Bacher Håland ved Circle K på Kleppe. Hun tok over som daglig leder da stasjonen gikk over til kjedeeierskap.

– Jeg trives veldig godt her, sier Håland, som jobbet på Esso i åtte år før hun kom til Circle K i november i fjor.

Ny drivstoffordning

Mandag er hennes stasjon en av flere som har tatt i bruk en splitter ny drivstoffordning. Som første stasjonskjede lar Circle K kundene betale med registreringsnummeret på bilen.

Løsningen lanseres nå ved 21 stasjoner i Rogaland.

Slik fungerer det:

  • Du laster ned en app, legger inn registreringsnummer og betalingskort.
  • Du kjører til en av pumpene – et kamera plukker opp registreringsnummeret ditt.
  • Pumpen åpner seg automatisk.
  • Alt går av seg selv og du kan bare åpne lokket, fylle og kjøre videre.

Du kan fortsatt fylle drivstoff som normalt hvis du ønsker, men løsningen skal være på plass ved de fleste stasjonene i landet.

LES OGSÅ: Ny statistikk: Billigere bensin og diesel bremset prisveksten i august

EasyFuel

Selskapet testet ut teknologien ved utvalgte stasjoner i fjor, og rulles nå ut ved totalt 237 stasjoner fra Lindesnes i sør til Hammerfest i nord.

Appen heter «EasyFuel» og kan brukes både på Apple- og Android-telefoner. Den er koblet opp mot et smartsystem på stasjonene. Et kamera leser av kjøretøyets bilskilt, og programvaren sammenligner registreringsnummeret med kundedatabasen og posisjonsdata fra mobilen.

– Disse dataene brukes for å bekrefte hvem du er, og blir slettet umiddelbart etterpå. Løsningen følger Datatilsynets lovverk og er helt trygg, sier Hansen.

Stasjonene i Rogaland som lar deg betale med bilskilt er: Egersund, Forus, Hana, Haugesundsgaten, Hinna, Hommersåk, Jørpeland, Klepp, Kvala, Lagårdsveien, Lura, Nærbø, Randaberg, Skudeneshavn, Sævelandsvik, Tau, Tjelta, Vikeså, Ølensvåg, Ålgård og Åsedalen.