– Det er helt greit å bare fylle året en gang hvert fjerde år, sier tolvåringen.

Sander Kyllingstad ble født 29. februar 2008 – på skuddårsdagen. Lørdag fikk han feire bursdagen på sin ekte dato for tredje gang.

Han pleide å syntes det var litt dumt å ikke ha en egen fødselsdato hvert år da han var yngre, men nå syntes han det går fint.

– Normalt pleier vi å feire den 28. februar, det går greit det òg, sier han.

Bruker bursdagen på å jobbe

Dagen startet med å få en presang av lillesøster, en muffins med lys, sang og en sjokoladeplate. Familien reiste også til oldemor for å spise grøt. Ettermiddagen skal han bruke på å stelle på farfar sin gård for å få penger til å kjøpe ny pc.

– Vi spurte om han ville finne på noe kjekt, men han valgte selv å stelle, forteller moren Marita Kyllingstad mens hun ler.

Dagen har allerede blitt feiret i familieselskap for en uke siden. Det er nemlig mange i slekta som har bursdag i februar og mars, og da pleier de ofte å samle flere bursdager i et selskap.

Fikk fotballtur i gave

Sjetteklassingen fra Bryne liker fotball og spiller Fortnite. Bursdagsgaven hadde han fått på forskudd. I desember fikk fotballgutten reise på tur til England for å se favorittlaget Manchester United spille.