Troppen som skal representere Norge er nå tatt ut, og flere utøvere fra Rogaland skal være med, og da er altså Stinas navn på lista.

Special Olympics World Summer Games er et internasjonalt idrettsarrangement som gir mennesker med utviklingshemming mulighet til å konkurrere uansett ferdighetsnivå. Stina, som har Downs syndrom, begynte i Bryne Symjeklubb som tiåring og har siden den gang bare fortsatt.

Skal gi maks

Sist hun var med i Special Olympics, var i 2019, da gikk mesterskapet av stabelen i Dubai. Stina var da kun 15 år gammel og blant de aller yngste deltakerne. Den gang satte hun nye personlige rekorder på 50 og 100 meter fri, med tider som holdt til to fine bronsemedaljer.

Nå gleder hun seg til å konkurrere internasjonalt igjen og målet er å sette nye perser. I tillegg til 100 meter fri, skal hun også svømme den doble distansen.

– Jeg skal gi maks, lover Stina, som trener i bassenget fire-fem ganger i uka.

Hun er også ivrig på parketten og spiller håndball på Ålgård.

– Det er greit å holde seg i form, smiler 19-åringen.

Skal heie fra tribunen

Lillesøster Sanne Nygård har tidligere vært aktiv svømmer, men nå er hun Stinas trener. Både hun og foreldrene drar til Berlin og blir å finne på tribunen når familiens håp er i aksjon.

– Vi dro også til Dubai for å heie. Stina reiste og bodde sammen med den norske troppen. Så det var ikke så mye vi så til henne, smiler mor Silje Nygård.

Den norske delegasjonen består av en rekordstor tropp som totalt teller 44 utøvere og 23 ledere fra ti idretter.

Utøverne kommer fra idrettene badminton, bowling, friidrett, golf, håndball, judo, ridning, rytmisk gymnastikk, svømming og turn.

Håndballspiller med

Også Ann Kristin Myhre (28) som spiller håndball i Bryne HK, er med i den norske troppen. Stavanger-jenta synes det er kjekt å bli tatt ut.

– Jeg gleder meg, men egentlig har det ikke gått opp for meg enda, sier 28-åringen, som spiller i alle posisjoner utenom å stå i mål.

– Jeg liker meg aller best på streken, sier hun.