Selger 40 prosent av Risa-gruppen

Bjørn Risa selger 40 prosent av Risa-gruppen.

Bjørn Risa selger 40 prosent av Risa-gruppen. Foto:

Det 71 år gamle familieselskapet gjennnomgår for tiden en stor endring.

DEL

For å lese nyeste versjon, må du oppdatere saken.

Jærbladet mottok pressemelding om salget like etter klokka 15 torsdag:

Risa tar grep for å møte et mer utfordrende og urolig marked hvor det kan oppstå kapasitetsutfordringer dersom utsatte prosjekter som vi vet planlegges igangsettes samtidig. Risa vil tilpasse seg et lavere aktivitetsnivå i 2020. Dette arbeidet er allerede godt i gang.

2019 har vært et krevende år. Dette har påført selskapet betydelige tap og nedskrivninger. I tillegg opplever vi at tvistesakene økes i omfang. Vi må jobbe for en framtid med risikobalanse mellom byggherre og entreprenør.

Risa-gruppen styrker fundamentet for framtiden. Vi ønsker velkommen sterke lokale eiere. Inro AS med Arne Incoronato, Rolf Hodne og Kontrari AS med Frode Teigen, som i felles selskap, INKO Invest AS, kommer inn med til sammen 40 prosent eierandel i Risa-gruppen. Dette er langsiktige eiere som vil være med å ta Risa inn i fremtiden. Der resterende 60 prosentene vil Risa-familien eie. Risa-gruppen vil bestå av Risa AS og Rental One AS. Dette blir en robust og god eierkonstellasjon. Sammen er vi rustet til å jobbe videre med våre ansatte og bygge et sterkt fellesskap som setter oss i stand til å være en viktig aktør i fremtiden. Vi fortsetter satsingen på energi og samferdsel og styrker lokalmarkedet i Rogaland, Haugalandet og Sirdal.

Bjørns Hage og Anlegg AS blir løftet ut av konsernstrukturen og vil være 100 prosent eid av Risa-familien.

Risa har vært et familieeid selskap i over 70 år. Familien ser fram til å utvikle Risa til å bli en slagkraftig aktør sammen med de nye eierne.

70 års-markeringen for konsernet ble feiret med brask og bram i Spania over en langhelg i fjor hjøst.

Nå er altså situasjonen en annen. Det er ikke mer enn åtte dager siden 200 Risa-ansatte fikk varsel om permittering. Det skyldes at markedet fremdeles er vanskelig, opplyser personalsjef Torill Sigurdsen til Jærbladet 4. desember.

Av de 503 ansatte, er 20 for tiden permitterte.

Arne Incoronato har bostedsadresse i Tananger og er involvert i mange ulike typer virksomheter. Den 55 år gamle forretningsmannen har tjent gode penger på eierandel i Pizzabakeren, og står også bak Smarthotel-kjeden.

Heller ikke Frode Teigen er et ubeskrevet blad i næringslivssammenheng. 57-åringen bor på Hellvik og er, i følge Stavanger Aftenblad, storeier i Egersund Group, som også har eierandeler i Akva Group. Teigen-familien er dessuten største eier i Fjord Line.

De ferskeste regnskapstallene som foreligger er fra 2018. og da gikk Risa-konsernet samlet med nesten 30 millioner kroner i overskudd.
Artikkeltags