Gå til sidens hovedinnhold

Seriestart utsettes i Toppserien og 1. divisjon kvinner: – Dette er kritisk og svært alvorlig for idretten vår

På grunn av myndighetenes nei til treningskamper i toppfotballen er det besluttet å utsette seriestarten for Toppserien og 1. divisjon for kvinner.

– Vi vil i løpet av uken gå i dialog med Toppfotball Kvinner og klubbene, og tar sikte på å lande ny dato for seriestart innen fredag, sier NFFs generalsekretær Pål Bjerketvedt i en pressemelding på Norges fotballforbunds nettsider.

– Uheldig

– Dette er selvsagt uheldig, men vi har hele veien vurdert det som nødvendig å kunne spille treningskamper i minst fire uker før oppstart for å få god nok oppladning. Vi er svært bekymret for utviklingen de siste ukene med at toppfotballaktivitet for første gang siden mars i fjor blir nedstengt, fortsetter han og legger til at beslutningen om utsettelse ble uunngåelig.

– Dette er kritisk og svært alvorlig for idretten vår. Nå håper vi på god dialog med myndighetene fremover slik at tilliten ikke svekkes ytterligere. Vi har trenings- og kampprotokoller som fungerer godt, og hadde kun ett kjent smittetilfelle i Toppserien, samt ett i 1. divisjon i hele 2020, sier Hege Jørgensen, daglig leder i Toppfotball Kvinner.

Møte 3. mars

Bjerketvedt forteller at NFF har store forventninger til at møte mellom idretten og myndighetene den 3. mars vil føre til konstruktive løsninger.

– Vi håper at det er siste gang vil opplever at inngripende tiltak iverksettes uten dialog og prosess i forkant, og at dialogen i fortsettelsen vil handle om hvilke tilpasninger vi kan gjøre i vår smittevernprotokoll for at toppfotballen kan rulle og gå gjennom ethvert smittenivå. Vi er glade for at statsministeren har engasjert seg i saken. Toppfotballen er en viktig begeistringsarena og en stor næring, avslutter Bjerketvedt.