Sist fredag gikk lanseringsfesten for "Woodling" av stabelen. Det nye merkenavnet erstatter "Iis Woodling". Seland har siden 2007 klekket stadig nye mønstre og kleskolleksjoner på heimegarden, og det skal hun også fortsette med – men under langt bedre forutsetninger enn tidligere.

En ny epoke

Den røde løperen på låvebroa utgjorde den perfekte kontrasten mellom det jærske landskapet utenfor og den urbane stemningen innendørs. Mye arbeid var lagt ned for å skape en fin ramme rundt det som blir en ny framtid for Siv Elise Seland og hennes kleseventyr. 200 gjester hadde funnet veien til Sæland denne fredagskvelden for å feire at et nytt motehus har sett dagens lys på Jæren.

Den over 100 år gamle løa har blitt renovert og framstår i en moderne stil som huser showroom, lager, fabrikkutsalg, kontorer og ikke minst et helt nytt fabrikklokale. En ny nettside er heller ikke langt unna og vil lanseres i løpet av de første ukene i juli.

– Det er utrolig kjekt at vi fikk til denne lanseringsfesten, som representerer at vi starter på en ny epoke for firmaet vårt, sier Seland.

Roser foreldrene

Mor Olaug Vesterheim Seland har alltid stått i kulissene, og var den som startet det hele på nittitallet. Far Ole Seland er praktikeren, som har gjort mye av arbeidet for at løa på garden har blitt forvandlet til et lite motehus som altså nå kan produsere en del av plaggene selv.

Harald Mjølne, som eier Sandnes Garn, er nå medeier i firmaet, og eier 40 prosent av aksjene.

– Jeg hadde aldri klart dette uten mor og far. Og med Mjølne på laget, har vi fått muligheten til å bygge et team, få på plass maskiner for å flytte deler av produksjonen helt hjem og virkelig satse. Det var helt nødvendig for å vokse ytterligere, sa Siv Elise – selv iført en kjole fra kolleksjonen som kommer for salg til høsten.

– Hvem trenger Oslo Fashion Week, lød det blant de fremmøtte under moteoppvisningen. Silkekjoler i delikate farger, mørkeblå fløyel og rykende ferske herregensere, produsert fra egne strikkemaskiner, falt tydeligvis i smak.

DJ Charlotte Thorstvedt var invitert til å styre musikken og modellene var hyret fra modellbyråret Element – alle utenom de sporty mannfolkene som debuterte på catwalken.