Den danske speiderleiren er en av verdens største speiderleirer. Speiderne fra Rogaland har den siste uken vært sammen med 32.000 andre speidere fra 52 ulike nasjoner.

Fra Sør-Rogaland har deltakerne kommet fra speidergruppene 1. Sandnes, Hinna, Randaberg, Madla, Hundvåg og Bryne.

– Å være på leir er veldig kjekt. Vi har vært på mange ulike aktiviteter, som vi ikke gjør ellers. Det aller kjekkeste er å få seg leirkjæreste og treffe nye venner sier Erik Haugland fra Bryne Speidergruppe.

– I løpet av 18 år som speider har jeg vært på mange kjekke leirer, men dette er den kjekkeste leiren jeg har vært på så langt. Har fått snakket med så mange nasjoner å byttet til meg 5 forskjellige skjerf i løpet av leiren, så engelsk har det gått mye av, sier Emilie Bøgelund fra Bryne Speidergruppe.

I løpet av leiruken har speiderne blant annet vært i labyrint med koder, laget mat med melbiller, spilt fotball med synsbegrensninger, gått tilbake i vikingtiden, sett utendørs kino og mye mer.

– Det er spennende aktiviteter her, men det aller beste er å møte så mange nye folk. Det er speidere fra 52 nasjoner her, og det er utrolig kjekt å møte speidere fra så mange land, og finne ut hva som er likt og ulikt fra oss i Norge, sier 14-åringene Nikolai fra 1.Sandnes.

De er blitt mestere på bytting av merker og skjerf med speidere fra andre land. 1. Sandnes har også vært med og laget verdens største pinnebrød.

Speiderne har overnattet i telt, laget sin egen middag, bygget bord, benker og inngangsportal av trestokker og tau.

Leiren er som en liten by, med stort leirområde, sykehus, kafeer, butikker, bakeri, apotek, toaletter og dusjer.

– Vi ble fortalt at det er Nordens største samlingssted for barn og unge. Det er veldig spesielt for alle som er med. De får opplevelser for livet, sier Ingvild Ween troppsleder i Hinna speidergruppe.

– Det er veldig givende å være med speiderne på leir. Dette gir dem en opplevelse for livet. Spennet i erfaringer de får på en slik leir er unikt. De får gjøre nye aktiviteter som gir kunnskap, de lærer praktiske hverdagsoppgaver, tar ansvar for seg selv og andre rundt seg og det er ikke minst læring i sosiale ferdigheter som er viktig senere i livet, sier Trond Østreborge speiderleder i Madla Speidergruppe.