Den ene overfarten fra Hirtshals til Kristiansand var 30. juli med Super Speed 1s avgang klokken 12.15, den andre var med samme skip og reiserute om natten fra 29. juli til 30. juli med avreise klokken 20.45, skriver Folkehelseinstituttet.

En passasjer fra den første seilingen og tre personer fra den andre seilingen har i etterkant testet positivt for covid-19.

Ber passasjerer følge med på helsetilstand

– Risikoen for at andre passasjerer kan ha blitt smittet på de to seilingene er liten, men vi ber alle følge med på egen helsetilstand og ta kontakt med helsetjenesten dersom de føler seg syke, sier forsker Petter Elstrøm ved Folkehelseinstituttet.

Ifølge FHI er det på den første seilingen hovedsakelig personer som reiste på business class som kan ha blitt eksponert for smitte. Personer som hadde bestilt sete i nærheten av vedkommende passasjer blir nå kontaktet og fulgt opp av kommunen der de bor.

Trolig har ikke smitten skjedd på skipet

– Det er ikke sannsynlig at smitten har skjedd på skipet, men FHI kan ikke utelukke at personer som har vært i kontakt, kan ha blitt utsatt for smitte. Derfor er det viktig at personer på disse to seilingene er oppmerksomme på symptomer på koronavirus og raskt tar kontakt med kommunehelsetjenesten ved tegn til sykdom, sier Elstrøm.

Alle kontaktpersoner for reisende på seilingene vil bli kontaktet på sms og epost av Color Line, skriver FHI. Eventuelt eksponerte ansatte blir håndtert i henhold til anbefalinger fra Folkehelseinstituttet.