Boligene er bygget på tomta til den gamle trafostasjonen i Pastellvegen, hvor en vernet trafo står. Den er oppført på 1930-tallet, og det er nettopp denne tidsepoken som var utgangspunktet for arkitekt Øyvind Kolnes Grønli som driver Arkinaut AS.

– Trafoen, som er bygget på 1930-tallet, har et karakteristisk utseende, og de nye bolighusene med tilhørende garasjer og boder er tilpasset denne i farge, overflater og form. Utvendig er husene pusset med murpuss og gitt et horisontalt takutstikk for å stå i stil med den gamle trafoen. Vinduer og inngangsparti er gitt en dempet rødfarge, uttaler arkitekten i prospektet.

Ser man på gamle boliger i mur fra denne tiden, gjenkjenner man de samme elementene, nemlig den beige fargen og de røde vinduene.

– De to boligene som nå skal selges, gir klare assosiasjoner til slike murvillaer, og skiller seg jo på mange måter ut fra hva som bygges av nye boliger i dag, kommenterer ansvarlig megler for salget, Tom Christer Hovde i Krogsveen.

Prisantydningen er på 7.250.000 kroner og 7.490.00 kroner.

– Det har vært god interesse siden de ble lagt ut i markedet i helgen. Det er generelt bra pågang når det gjelder eneboliger på Bryne, bekrefter megleren.

Per 11. januar ligger det 424 boliger til salgs i Klepp, Time og Hå. Ser man på andelen eneboliger, er den minst i Time med 24 (12 brukte og 14 nye), deretter følger Klepp med 35 (10 brukte og 25 nye) og Hå, hvor det er 49 eneboliger til salgs (14 brukte og 35 nye).