(Nettavisen)

TABELLTIPS OBOS-LIGAEN:

7. plass: Sandnes Ulf

Helt siden Høiland fikk debuten sin for Bryne som 16-åring, har spissen skapt overskrifter både på godt og vondt.

Da 33-åringen spilte i Molde fikk han krass kritikk for å ha filmet av landslagsprofil Stefan Strandberg, som kalte Høiland for «den største tullingen i ligaen» og «en klovn» overfor TV 2.

Etter kampen la Høiland seg flat og kalte oppførselen sin for «latterlig». Etterpå fortalte spissen at han har vokst mye de siste årene, og synes det var synd at ryktet ble rippet opp i.

Nå er situasjonen en helt annen for Høyland. Sandnes Ulf-profilen har blitt 33 år, har tre barn med sin kone og har allerede planlagt en tid etter fotballen. Ved siden av er nemlig Høyland student.

– Jeg studerer til å bli eiendomsmegler. Det er mye å ta tak i, men jeg tenker å spille fotball så lenge jeg har mulighet, forteller Høiland til Nettavisen.

Til tross for at hovedoppgaven til Høiland er å skyte Sandnes Ulf til Eliteserien, forteller profilen at han har fått positiv respons fra eiendomsmegler-karrieren av lagkameratene. Samtidig erkjenner han at det har vært hektiske dager.

– Det er greit å ha noe å gjøre etter fotballkarrieren. Det er jo kjedelig å stå der uten å ha noe å falle tilbake på. Jeg er i utgangspunktet ferdig sommeren neste år. Akkurat nå jobber jeg som trainee i DNB ved siden av fotballen. Det er veldig kjekt.

Forrige sesong endte Sandnes Ulf på 5. plass, men tapte kvalikkampen mot Kongsvinger. Denne sesongen spår Nettavisen laget på en 7. plass.

– Det blir tett og jevnt. Det er en ganske jevn liga, med et par lag som Start og Kristiansund som skiller seg ut, sier Høiland som tror Sandnes Ulf er et godt stykke unna de beste lagene.

– Hva skiller Obos-ligaen fra andre ligaer?

– Det er ekstra viktig at man klarer å nullstille seg fra kamp til kamp. Hvert poeng teller. Det er så jevnt at man kan vinne 5–0 den ene helgen, og tape 5–0 den neste. En underholdende liga. Det er vanskelig å si hva det kommer av, det får noen andre ta seg av.

NB: Du ser samtlige kamper i Obos-ligaen hos Nettavisen med et +alt-abonnement!

Ved siden av jobb, familie og fotball, har også Høiland en annen hobby han konkurrerer i. I et intervju med Sandnesposten i fjor kom det fram at han også var proffspiller innen gaming.

– Nei, altså. Jeg spiller litt mellom øktene. Jeg er grei i noen spill. Det er kjekt med gaming, men nå er det andre ting i livet som er viktigere, sier han og påpeker at han brukte mer tid på gaming i sine yngre dager.

– Det er travelt, men det er godt å ha en fantastisk kone som er flink med ungene og som legger til rette for at jeg skal prestere på alle arenaene. Det hadde ikke gått uten hun, legger Høiland til.

– Du har jo vært den beste spissen fra Bryne i en årrekke, men nå er det kanskje en som har passert deg?

– Han er kanskje et knepp foran meg nå, spøker Høiland om Erling Braut Haaland.

I likhet med toppscoreren i Champions League og Premier League, er Høiland også en jærbu og har spilt for både Bryne og Molde.

– Det er vanskelig å ikke følge med. Det er helt ekstremt det han har holdt på med så langt, og det han kommer til å gjøre. Kjekt å se.

Mens Haaland bøtter inn mål, ble det kun tre nettkjenninger i Obos-ligaen for 33-åringen forrige sesong. Spissen fikk 22 kamper, der kun sju av disse var fra start.

– Jeg skal gjøre det bedre enn i fjor, og håper på å spille mye. Formen begynner å komme seg, avslutter Høiland.

Overganger:

INN:

Fredrik Torsteinbø (Viking)

Erik Kringstad (Sola)

Henrik Jensen (Ganddal)

UT:

Lars Erik Sødal (tilbake til Viking etter lån)

Chris Thodal Sleveland (Egersund)

Christian Landu-Landu (Bryne)

Torbjørn Lysaker Heggem (Brommapojkarna, Sverige)

Sander Finjord Ringberg (kontrakt utgått)

Jostein Ekeland (Strømsgodset)

Arne Ravndal (Ålgård)

Alexander Stølås (lån til Aalesund frem til sommeren)

Treningskamper:

27. januar: Sandnes Ulf – Viking 1–4

4. februar: Bryne – Sandnes Ulf 3–0

11. februar: Sandnes Ulf – Vard Haugesund 5–0

18. februar: Sandnes Ulf – Arendal 1–0

25. februar: Sandnes Ulf – Rigas FS 1–1

27. februar: Sandnes Ulf – Dordoi Bisjkek 1–1

1. mars: Sandnes Ulf – Polissya Zjytomyr 1–1

12. mars: Sandnes Ulf – Jerv 1–1

17. mars: Haugesund – Sandnes Ulf 3–0

29. mars: Sandnes Ulf - Egersund - 1-4