(Nettavisen)

Søndag ettermiddag ble det klart at Lucien Favre (63) er ferdig i Borussia Dortmund.

Storavisen Bild meldte først om nyheten, før det senere ble bekreftet fra offisielt hold.

- Borussia Dortmund har valgt å avslutte samarbeidet med Lucien Favre. Klubben ønsker å takke Lucien for hans dedikasjon - og vi ønsker han alt det beste for fremtiden. Assistenttrener, Edin Terzic, har fått jobben som midlertidig manager til sesongslutt, skriver klubben i en pressemelding.

På søndag endte Favres eventyr i Borussia Dortmund med et vanvittig 1-5-tap i oppgjøret mot VB Stuttgart i Bundesliga.

Les også: Nederlandsk landslagsprofil arrestert

Ekspertene er ikke overrasket

Tidligere Werder Bremen-stjerne Rune Bratseth forstår Dortmund-ledelsens beslutning.

- Det har vært svingt for mye, sier Bratseth til Nettavisen og trekker frem det siste tapet mot Stuttgart som et eksempel.

Han tror Dortmund-ledelsen har konkludert med at laget ikke klarer å ta steget helt opp under Favres ledelse.

- Han gjør en grei jobb, men han klarer ikke ta dem til titler. Jeg tror de har mistet troen på prosjektet totalt sett. Å bli nummer to, tre og fire og spill i Champions League er fint det, men det handler tross alt om å ta pokaler. Det ligger nok noe der, forteller Bratseth.

Les også: Reagerer kraftig på spillernes oppførsel etter Manchester-derbyet

Eivind Bisgaard Sundet har fulgt tysk fotball i en årrekke, og kommenterer Bundesliga for Viaplay. Han er heller ikke veldig overrasket over avgjørelsen til Borussia Dortmund.

- Nei, den kampen i går (mot Stuttgart) var grusom. Det har nok felt ham. Det er et stort gap opp til toppen, og det har jo også tidligere vært problemer med Favre de årene han har vært i Dortmund – og resultatene har uteblitt mot antatt svakere motstand, sier Sundet til Nettavisen.

- Sånn er jo fotballen. Med det ambisjonsnivået den klubben har, så kan man ikke tape 1-5 mot Stuttgart på hjemmebane. Men igjen, Dortmund hadde jo ledet serien denne sesongen med litt bedre marginer, og en skadefri Haaland. Det er jo brutalt at han får sparken, forteller Viaplay-kommentatoren.

Les også: United-eksperten med oppsiktsvekkende melding

- Fikk beskjed på treningsfeltet

Bild meldte søndag formiddag at Favre og resten av trenerteamet fikk beskjeden på treningsfeltet - mindre enn 24 timer etter det forsmedelige tapet i Bundesliga.

Etter tapet mot Stuttgart var det en tydelig preget Favre som møtte pressen, etter det fjerde tapet i hjemlig serie denne sesongen.

- Dette var en katastrofe. Alt for mange store, store feil. Vi var alt for dårlige, og dette er uakseptabelt.

Favre ble hentet til Dortmund i 2018. Forrige sesong ledet han laget til 2. plass i Bundesliga og til seier i den tyske supercupen.

Denne sesongen har det imidlertid som nevnt ikke gått slik mange hadde forventet med de gulkledde. Etter 11 serierunder befinner Dortmund seg nå på 5. plass i den tyske toppdivisjonen - fem poeng bak serieleder Bayern München.

Marsch favoritt til å ta over

Bild, som har for vane å være svært treffsikre med sine påstander, hevder at Salzburgs Jesse Marsch er favoritten til å overta den nå ledige trenerjobben.

Den amerikanske treneren har levert strålende resultater med den østerrikske klubben og kjenner blant andre Haaland godt fra før etter å ha vært nordmannens trener.

Både Bratseth og Bisgaard Sundet tror amerikaneren kan være en fornuftig kandidat til å ta over.

- Marsh står for den moderne tyske fotballen. Det er høyt press, det er Klopp-ball. Det er noe som har blitt trukket frem som problemet til Favre, at han ikke har spilt Klopp-fotball, eller i det hele tatt vært Klopp. Han har kanskje vært litt for lavmælt, forteller Bisgaard Sundet.

Det kan imidlertid være at Dortmund må vente litt på en eventuell ansettelse av Marsch. Overgangsguru Fabrizio Romano hevder søndag på Twitter at det blir Edin Terzic som vil ta over treneransvaret ut sesongen.