(Nettavisen)

Spillerpresentasjoner på stadion er noe vi er vant med å se fra de spanske storklubbene Barcelona og Real Madrid, men engelske klubber velger sjeldent å gjøre det.

Manchester City valgte dog å invitere fansen til presentasjon utenfor stadion på søndag for å presentere Erling Braut Haaland.

I tillegg til nordmannen ble også Kalvin Phillips og Stefano Ortega, som ble hentet fra henholdsvis Leeds og Arminia Bielefeld. I tillegg ble Julian Alvarez, som ble hentet fra River Plate i januar, presentert nå, ettersom han fullførte vårsesongen i Argentina på utlån.

Les også: Presset Fagermo innrømmer grep: – Det er viktig

Kom med stikk til rivalen

– Forventningene for sesongen er å komme raskt inn i laget og ha det gøy. Når jeg har det gøy så scorer jeg mål og vinner kamper for laget mitt, idet han kommer opp på scenen foran City-fansen, til øredøvende jubel blant publikum.

Nordmannen forteller videre at han var vært City-supporter hele livet, og allerede føler seg hjemme i byen. Nå maner han klubben til å fortsette å forbedre seg, og kommer samtidig med et løfte til fansen.

– Det er et fantastisk lag vi har her, og vi er nødt til å fortsette og bli litt og litt bedre. Jeg har jobbet hardt lenge, nå skal jeg jobbe enda hardere, sier Haaland.

Supporterne fikk lov til å stille spørsmål til deres nye superstjerne. Da Haaland fikk spørsmål om hvilket lag han så mest frem til å spille mot benyttet han muligheten til å komme med et stikk til rivalen.

– Jeg liker ikke å si disse ordene, men Manchester United, svarer Haaland med et smil om munnen.

Les også: «Klikket» i kampen mot Casper Ruud. Nå tar Holger Rune grep: – Jeg er overbevist

Kryptisk melding

Etter presentasjonen stilte Haaland og de andre nysigneringene opp til intervjuer med pressen. Der fortalte Haaland om kampen som fikk han til å åpne opp øynene for hvor gode City egentlig er.

– Man har sett de på TV, men når man spiller mot de er det noe helt annet. Jeg rørte ikke ballen på 25 minutter! De har et helt annet nivå i måten de går inn i kamper på og skaper sjanser. Det var det jeg ønsket å være en del av, forteller Haaland.

Manchester City har hatt stor suksess siden de ble kjøpt opp i 2008, men det er ett trofé de aldri har fått tak i.

Klubben har aldri vunnet Champions League, og henter nå inn en spiss som har scoret 23 mål på 19 kamper i turneringen. Det fikk reporteren til å spørre om han kunne hjelpe klubben til den etterlengtede tittelen.

– Jeg kan si at Champions League er favoritturneringen min. Der har dere svaret deres, svarer Haaland kryptisk.

Les også: Ferrari gikk mot drømmeløp. Så tok bilen fyr: – Nå må dere forte dere

Lange køer

Hvis oppmøte på stadion er noe å gå etter så er det ingen tvil om at Manchester City supporterne er spente på å se nordmannen i klubben sin.

Allerede flere timer før spillerpresentasjonen skulle begynne hadde en horde av supportere stelt seg i kø utenfor Etihad.

På lørdag ble det bekreftet at Haaland vil få drakt nummer ni i sin nye klubb, etter overgangen fra Borussia Dortmund tidligere i sommer.

Les også: Bekreftet: Rosenborg har solgt Vagic til Hammarby