(Nettavisen)

– Fansen har omfavnet overgangen som en hjemkomst, sier Simon Bajkowski til Nettavisen.

Han er sjefsskribent i Manchester Evening News med Manchester City som ansvarsområde, og har fulgt klubben svært tett siden Pep Guardiola ble ansatt for seks år siden.

Søndag klokken 17.30 kan Erling Braut Haaland få sin Premier League-debut når Manchester City møter West Ham borte, 20 år etter at far Alfie spilte sin siste kamp i lyseblått.

Nettopp den koblingen gjorde City et stort poeng ut av da de presenterte Haaland, med et identisk bilde fra da 22-åringen satt i sofaen ikledd en Manchester City-drakt som ung gutt.

Bajkowski forteller at fansens omfavnelse ble forsterket som følge av Haalands bånd til de lyseblå, men påpeker at enkelte innad i klubben lurte på om det ble gjort for mye ut av spissens forhold til klubben som ikke tok sin første Premier League-tittel før 2011/2012-sesongen.

Sjekk ut Nettavisens «FPL-spesial»: Eksperten fatter ikke dette Haaland-valget: – Hodemist! (+)

Etter at jærbuen ankom klubben, har de imidlertid blitt motbevist.

– Noen lurte på om det ble gjort for mye ut av det, men de har blitt overrasket over hvor sterkt han føler for City og at de vokste opp som supportere av klubben, forteller han til Nettavisen, og utdyper.

– Den kyniske siden av folk vil kanskje tenke det, spesielt da de gjenskapte det ikoniske bildet. Det er veldig uvanlig at en spiller vokser opp som City-supporter, for klubben var ikke så suksessfull da disse spillerne vokste opp. Han er en av få spillere som vokste opp som City-supporter og har kjent dem fra før de var suksessfulle.

Les også: Nettavisen erfarer: Middlesbrough fikk storbud på Strand Larsen avslått

– Guardiola er ikke assosiert med en stor nummer ni

Bajkowski kaller signeringen av Haaland «utypisk Guardiola», all tid den spanske manageren ikke har for vane å spille med en stor midtspiss.

Med Haaland inn portene på Etihad Stadium, er det nå knyttet enorme forventninger til hvordan den regjerende ligamesteren skal få det beste ut av den norske landslagsspilleren.

– Guardiola er ikke assosiert med en stor nummer ni. Samtidig har Haaland gjort lure klubbvalg, og av de første tegnene i Manchester City virker det som han forstår hvordan City-laget spiller, og hans rolle i laget, forteller Bajkowski.

Hør ny episode av «Sesongkortet» under:

Etter å ha scoret i treningskampen mot Bayern München tidligere i sommer, fikk Haaland sine første 90 minutter i Community Shields-oppgjøret mot Liverpool.

Nordmannen var involvert i Citys scoring, men misset en gigantmulighet på overtid etter at Darwin Núñez hadde sendt rødtrøyene opp i 3-1.

Kan få ligadebuten

Nå kan jærbuen få sin ligadebut når City reiser til Øst-London og Olympiastadion for å møte West Ham borte. Nordmannen virker å ha fått god tone med venstrekant Jack Grealish, og de to fant hverandre da Haaland satte inn sin første City-scoring mot Bayern.

Bajkowski tror nordmannens inntog i klubben kan komme Grealish til nytte, etter at den tidligere Aston Villa-kapteinen slet i sin første sesong på Etihad.

– Grealish fikk ikke målene eller de målgivende pasningene folk forventet sist sesong. Samtidig var han høyt oppe på offensive statistikker, og om City hadde hatt bedre avsluttere ville han hatt bedre tall, forteller han.

Bli med i Nettavisens Instagram-konkurranse: Vinn Messi-drakt!

Konkurransen i Pep Guardiolas mannskap er imidlertid enorm, og om ikke Grealish leverer varene banker eksempelvis Phil Foden på døra.

– Samtidig øyner nok Kevin De Bruyne enda flere målgivende pasninger, og det er derfor City har hentet Haaland. Han er den alle vil se etter for å score målene.

Nettavisen er på plass i Manchester kommende helg, og gir deg alt fra serieåpningen til Manchester City!