I helga blir det surfing på høyt nivå på Jæren

SURF: Til helgen kan du oppleve noen av Norges beste på bølgene på Borestranda

SURF: Til helgen kan du oppleve noen av Norges beste på bølgene på Borestranda Foto:

Fjerde og siste runden i norgescupen for året går av stabelen på Jæren

DEL

Dette blir den første konkurransen i regi nystiftede Jæren Surfklubb som gleder seg veldig:

– Pågangen fra både deltakere og sponsorer har vært over all forventning, og nå håper vi at også publikum tar turen til stranden. Selv om det er meldt oppholdsvær er det lurt å ta med varme klær og noe å sitte på, sier styreleder i Jæren Surfklubb, Ingeborg Sofie Nakken.

Helgens arrangement er fjerde runde i norgescupen. De foregående tre rundene er blitt arrangert i Flø (under X2-festivalen), i Lofoten og på Saltstein. Det er to lokale surfere som leder sammenlagt etter 3 av 4 runder, henholdsvis Frode Goa fra Klepp og Ingeborg Sofie Nakken fra Voll.

VÆR: Forhåpentligvis er værgudene på lag når sisterunde av norgescupen arrangeres til helgen

VÆR: Forhåpentligvis er værgudene på lag når sisterunde av norgescupen arrangeres til helgen Foto:

I utgangspunktet arrangeres konkurransen på Borestranda, men her bør man være obs på at bølger kommer og går, og at konkurransen kan flyttes til en annen strand på kort varsel, forteller styrelederen som anbefaler å holde seg oppdatert på eventuelle endringer på deres facebook-side, Jæren Surfklubb.

Etter alt å dømme avholdes konkurransen fredag. Konkurransen varer fra soloppgang til solnedgang. Første heat går i vannet klokken 08.00. Ved eventuell utsettelse gjennomføres konkurransen lørdag eller søndag.


Artikkeltags