Sykkeltalentet Tord (18) fra Nærbø skal sykle VM

FØRSTE VM: Tord Gudmestad deltar i sitt første VM. Torsdag sykler han 147 km fellesstart under junior-VM i Yorkshire.

FØRSTE VM: Tord Gudmestad deltar i sitt første VM. Torsdag sykler han 147 km fellesstart under junior-VM i Yorkshire. Foto:

Av

Tord Gudmestad, som representerer Stavanger Sykleklubb, deltar på 147 km fellesstart i Yorkshire torsdag.

DEL

Nærbø-gutten er én av ti norske ryttere som skal delta under junior-VM i Yorkshire i England. Fra før er Gudmestad både ungdomsmester og juniornorgemester.

Dette er hans første VM, men den ambisiøse 18-åringen har strategien og drømmene klare.

– Jeg skal prøve å henge med i bakkene og ikke bruke mer krefter enn nødvendig, sykle billig helt inn til de avsluttende rundene og se som jeg fortsatt har krefter igjen. Dette blir både nytt og spennende, og jeg gleder meg, sier Tord.

Videre forteller han at han drømmer om å vinne en av de store rittene, slik som Alexander Kristoff.

Sponsorsjef i Equinor, Cathrine Instebø, har latt seg imponere av det høye ambisjonsnivået blant de unge norske utøverne som skal delta i årets sykkel-VM. Det er derfor store forventninger til hva Tord og resten av «Morgendagens Helter» kan få til i Yorkshire.

– Det blir utrolig spennende å se hvordan Tord fra Nærbø kommer til å gjøre det i junior VM. Norge har en generasjon med unge sykkelryttere både på jente- og guttesiden som gjør det bra, og derfor er det lov å ha forventinger til årets verdensmesterskap, sier Cathrine Instebø.

Også landslagslederen for juniorrytterne I NCF, Kai Lexberg, har troen.

– Vi er stolte av den troppen med syklister vi har med i årets VM. Vi ønsker ikke å legge for mye press på utøverne, men vi har ambisjoner om at flere av våre skal hevde seg, sier Lexberg.

Mesterskapet går av stabelen den 22. september og vil vare frem til 29. september i den nordlige delen av England. Det er hele 30 år siden England sist arrangerte sykkel-VM, den gang i Sussex.

Fakta om junior-VM

  • Juniorlandslaget sponses av Equinor sitt talentutviklingsprogram Morgendagens helter, der selskapet støtter unge talenter innen idrett, kultur og realfag.
  • Årets sykkel-VM er det 92. verdensmesterskapet i landevei og det fjerde til å bli holdt i England
  • Over 90 land og 1400 utøvere deltar under årets sykkel-VM
  • Årets sykkel-VM består av 11 sykkelritt fordelt utover åtte dager

Artikkeltags