(Nettavisen)

Det er duket for en av tysk fotballs store klassikere lørdag kveld når Bayern München tar imot Borussia Dortmund hjemme på Allianz Arena i München.

Lørdag er det ca 14 millioner kroner i Lotto-potten. Spill før lørdag klokken 18.00. Lever kupongen her!

Bayern München - Borussia Dortmund H 1,55 (spillestopp lørdag kl 18.25)
Bayern München står med åtte strake seriegull i Bundesliga og de er også i føringen denne sesongen og topper med 52 poeng etter 23 spilte seriekamper. Det skal spilles 34. Det er dog kun to poeng ned til RB Leipzig på 2. plass. Etter 3-3 hjemme mot Arminia Bielefeld tredje sist og 1-2 tap borte mot Eintracht Frankfurt nest sist, var Bayern tilbake slik vi kjenner dem med 5-1 seier hjemme mot FC Köln sist lørdag.

Klikk her for å levere dette spillet

Thomas Müller tilbake

Den lille formsvikten skyldtes blant annet skader og coronasmitte blant noen av spillerne. Men både Thomas Müller og Serge Gnabry var tilbake igjen mot Köln sist lørdag og dermed har manager Hans-Dieter Flick de aller fleste tilbake. Corentin Tolisso og Douglas Costa er fortsatt ute med langtidsskader, mens Benjamin Pavard er i trening igjen etter coronasmitte.

Lewandowski jakter Gerd Müllers rekord

Evighetsmaskinen Robert Lewandowski landet på 34 seriemål for Bayern forrige sesong og det rekord for den polske landslagsspilleren i Bundesliga. Men 32-åringen har vært enda hetere denne sesongen. Han står med 28 seriemål, det er snitt på 1,27 scoringer per kamp. Legendariske Gerd Müller står med rekorden i Bundesliga med 40 scoringer i 1971/72-sesongen. Fortsetter Lewandowski med samme scoringssnitt i de 11 siste seriekampene denne sesongen, så slår han den "umulige" rekorden til Müller.

Braut Haaland har levert

Erling Braut Haaland har levert 17 seriemål for sitt Borussia Dortmund, men jærbuen innser at det blir tøft å komme i kapp med Lewandowski. Scoret jeg ett mål i en kamp, så scorer Lewandowski to. Braut Haaland er uansett topscorer i Champions League der han står med åtte scoringer.

Skuffende sesong av Borussia Dortmund
Borussia Dortmund var det siste laget som vant Bundesliga før Bayerns rekke på åtte strake. Det var sesongen 2011/12. Denne sesongen skulle Dortmund virkelig ta opp kampen mot Bayern München, men 11 serierunder før slutt er Dortmund allerede hektet av i gullkampen. De ligger på 5. plass med 39 poeng og har hele 13 poeng opp til Bayern og 11 poeng opp til RB Leipzig på 2. plass. Det er spesielt på bortebane Dortmund har sviktet med fem tap på de tolv første, men heller ikke 6-2-3 på hjemmebane er helt der det burde være. Midtbanespilleren Axel Witsel har vært ute siden midten av januar og er det eneste fraværet av betydning for Dortmund.

Dortmund med fryktelig statistikk på Allianz

Bayern München slo Borussia Dortmund 4-0 hjemme i Bundesliga i fjorårssesongen, de vant 5-0 i 18/19-sesongen, de vant 6-0 i 17/18-sesongen, de vant 4-1 i 16/17-sesongen og de vant 5-1 i 15/16-sesongen og de vant 2-1 i 14/15-sesongen.

Bayern München står altså med seks strake hjemmeseire mot Borussia Dortmund i Bundesliga med en samlet målforskjell på 26-3. Det er ikke lett å argumentere for annet enn hjemmeseier lørdag kveld. 1,55 er vel uanset i grenseland, men må nesten bli vårt utvalgte spill.

Klikk her for å levere dette spillet