Med TV 2 og Amedia på eiersiden, blir MyGame plattformen for strømming av all breddefotball i Norge de neste syv årene. Til sammen vil det være snakk om 150.000 kamper årlig om man tar med håndball, ishockey, volleyball, basketball og innebandy.

Nå er det fotballen det satses på, med omkring 2000 kameraer som skal settes opp på baner i hele landet. Det gjør at fotballhjertet til Lise Klaveness, president i Norges Fotballforbund (NFF), banker ekstra hardt.

– At man prøver å etablere og binde sammen norsk fotball tettere mellom bredde og topp er rent fotballfaglig spennende i seg selv. En del av vår grunnleggende arbeidsfilosofi er at vi skal holde norsk fotball samlet. På den måten kan vi konkurrere ute i Europa, sier Klaveness til NTB.

Kommer til høsten

Harald Strømme og Edvard Tveten startet MyGame i 2019. Produktet vil være tilgjengelig for folk for fullt til høsten, men det vil ta flere år å få alle kameraene på plass.

Strømme i MyGame anslår det vil ta omkring tre år å få alt på plass. Målet er at hver krok i landet er dekket.

– I hver eneste krets og kommune skal dette være installert, sier Strømme.

Mange av kampene vil være tilgjengelig hos Amedia (Direktesport) og TV 2 (Play), men MyGame vil også ha en egen app.

Administrerende direktør i Amedia, Anders Møller Opdahl, gleder seg over konsernets aviser kan gjøre breddeidretten mer tilgjengelig.

– Gjennom redaksjonell og teknologisk tilstedeværelse kan vi nå skape unikt innhold som løfter dekningen av norsk fotball flere divisjoner. Å dekke norsk breddefotball er en del av samfunnsoppdraget til Amedias aviser, som når ut til mer enn to millioner personer hver dag over hele Norge. Sammen med våre partnere skal vi produsere og dekke mange tusen kamper fra divisjonsfotballen de neste årene, og det er gode nyheter for både rekrutteringen og oppslutningen om norsk idrett.

Skal ivareta personvernet

Flere spillere i aldersbestemte serier og breddefotballen er fjernet fra lagoppstillinger. Noen bor på hemmelig adresse av forskjellige grunner. Dette tar aktørene på største alvor.

– Dette skjer helt ukontrollert i dag. Det filmes masse fra norske idrettsarenaer som legges ut i sosiale medier og overalt. Vi setter det inn i et kontrollert system med Norges idrettsforbund og særforbundene, sier Strømme og forklarer:

– Hvis du har en spiller som bor på hemmelig adresse, vil det automatisk skje at kampen ikke sendes uten at vi trenger å gjøre noe. I tillegg vil det være lett for klubber om mulighetene de har til å reservere enten et lag eller en enkelt spiller, sier han.

– Dette er en framtid som ligger der uansett. Det at vi går proaktivt inn med rettighetshavere, er en veldig stor fordel, sier fotballpresident Klaveness.