– Vi har gledet oss siden 2019 til å gjøre det på nytt. Det var et håp om å få det til i fjor, men det gikk ikke, sier arrangør og initiativtaker til Heimabrygd, Fredrik Undheim.

Festivalen ble startet i 2017, men lørdag var første gang den ble arrangert siden 2019. Massevis av folk møtte opp ved Bryne mølle lørdag ettermiddag og kveld.

Noen var der for å vise fram sin egen øl, men de fleste var der for å smake.

– Det er god stemning. Folk trives og syns både det er gildt å få og gi, sier Undheim.

En av de lokale bryggerne som møtte opp med sitt øl, er Mikal Anda og Gjærbrygg. Køen foran disken deres er lang da Jærbladet tar en tur innom.

– Her er det ganske travelt akkurat nå, men nå er vi i gang og det er veldig kjekt, sier Anda.

I løpet av kvelden skal to priser deles ut; en publikumsfavoritt og en som blir stemt fram av et dommerpanel.

Jærbladet tok turen ned i kjelleren hvor dommerne var godt i gang med smaking. Andreas Habel forteller at det ofte blir forskjellige vinnere i de to kategoriene, fordi de ser etter forskjellige ting.

– Vi dømmer etter type riktighet, mens publikum stemmer på det ølet de liker best. Det er ganske høyt nivå. Vi har ikke funnet noen infeksjoner eller bryggefeil, så feltet er tett, sier Habel rett før han er i gang med smaking av de seks finalistene.

Men det ble ikke som dommerne hadde forventet. Gjærbrygg og Mikal Anda stakk av med seieren i begge kategoriene for sitt brygg "Pan De Mi 2019".