De siste tre månedene har Heidi Netland Berge delt sine oppskrifter på retter du kan forvandle ut av rester. Denne uken kommer det siste tipset i rekka. Dette er en rett du kan bruke alle mulige rester i. Koker du ris til middag en dag, kok gjerne litt ekstra, så sparer du det i kjøleskapet til neste dag og bruker andre rester i denne retten.

Denne oppskriften passer til to-tre porsjoner.

Ingredienser

  • Cirka 5 dl kokt ris
  • ½ løk (kan sløyfes)
  • 1/2 pk frossen grønnsakblanding
  • 3 egg
  • Rapsolje til steking
  • Salt

Fremgangsmåte

Varm oljen i stekepannen. Ha i løken og surr den til blank og myk. Ha så i risen og surr den godt til den er litt stekt. Deretter har du i grønnsakblandingen. Ha høy varme på pannen når du har i grønnsakblandingen.

Siden den er frossen vil temperaturen falle raskt i pannen. Surr sammen til det er god varme i pannen. Ha på litt salt. Visp sammen eggene og tøm de over i pannen. Bruk en tresleiv og dra langs bunnen av pannen og rør i blandingen mens eggene stivner.

Tips: ha i rester av kylling, skinke, reker eller annet du har i kjøleskapet som kan passe i den stekte risen.

Husk at ris som er igjen etter middag må settes i kjøleskapet så snart som mulig.

Rør rundt i den for å kjøle raskere, ha den over i en boks og sett kjølig.