Gå til sidens hovedinnhold

Stig Torbjørnsen mener markedsverdien på Haaland er mangedoblet

Artikkelen er over 1 år gammel

(Nettavisen): Fotballspeider Stig Torbjørnsen mener Erling Braut Haaland bør være verdt minst like mye som sommerens dyreste Manchester United-kjøp.

Erling Braut Haalands markedsverdi gikk trolig i taket etter hat trick i hans første Champions League-kamp for Red Bull Salzburg mot Genk tirsdag.

19-åringen står nå med vanvittige 17 scoringer på ni kamper i alle turneringer så langt denne sesongen.

Fnyser av verdivurdering

Fotballspeider Stig Torbjørnsen er blant de som er svært imponert over nordmannens prestasjoner.

- Det blir ikke noe særlig bedre enn dette. Nå er ikke den østerrikske ligaen verdens beste liga, men å score 17 mål i cup, serie og Champions League så langt denne sesongen ... Genk er ikke i Real Madrid, men det er bare å bøye seg i støvet, sier Torbjørnsen til Nettavisen.

Torbjørnsen har aldri lagt skjul på hva han mener om nettstedet Transfermarkt, som verdsatte Haaland til 12 millioner euro etter sin siste oppdatering 3. september.

Torbjørnsen fnyser av nettstedets verdivurdering av det norske stortalentet.

- Da hadde han vel allerede elleve mål. Han ble kjøpt for seks millioner, så da har Transfermarkt doblet prisen. Da sier jeg at du kan legge på det dobbelte en gang til, sier Torbjørnsen.

- Hvor mye kan en kveld som den i går påvirke markedsverdien til en spiller?

- Det kan gi veldig store utslag. Når han scorer mål i norsk eliteserie er folk litt usikre på nivået der, både på grunn av kunstgress og det generelle nivået. Da blir det litt sånn «hvor godt er det egentlig?», men gjør man mål i Champions League, som i går, da skyter prisen i været. Sånn er mekanismene. Det er ganske enkelt egentlig.