Både politiet i Dalane, ved Leif Seglem, og Morten Slettebø ved Jæren politistasjon advarer mot GPS-utstyr som blir stjålet fra traktorer på Jæren.

Slettebø sier til Jærbladet at begge tyveriene i helga har vært ved Nordsjøvegen i Orre-området. Seglem sier til Dalane Tidende at eiere av slikt utstyr bør være forsiktig og ta nødvendige forholdsregler.

På den ene adressen var det stjålet utstyr for ca. 200.000 kroner. Han tror det kan ta kort tid før slikt utstyr forsvinner ut av landet.

Det ene tyveriet var natt til fredag, mens det andre var natt til lørdag, opplyser Slettebø overfor Jærbladet.

– Det er ikke på samme adresse, men det er i samme området. Dette er veldig dyrt utstyr, og vi ber bøndene om å være påpasselige og sikre utstyret.

Det er nemlig ikke nok å bare låse traktoren. Mange traktorer er utstyrt med en GPS-antenne på taket. Denne råder Gjensidige bønder om å fjerne når den ikke er i bruk.

– For forsikringsbransjen totalt regner vi med at det dreier seg om GPS-utstyr for et sted mellom 10 og 20 millioner kroner som hvert år blir meldt stjålet fra private kunder, fra anleggsområder, byggeplasser og landbruket, har kommunikasjonssjef Pål Rune Eklo i Gjensidige tidligere sagt til traktor.no.

Eklo oppfordret til at utstyret plukkes av og lagres trygt om natten eller når arbeidsmaskinen ikke er i bruk – hvis det er mulig.