Det forteller Watzke i et intervju med avisen Bild, ifølge DPA. Han utelukker ikke at Haaland blir i Dortmund, men sier følgende:

– Vi vet at vi ikke kan konkurrere økonomisk om Manchester City skulle komme på banen.

Enn så lenge har ingen klubber kontaktet Dortmund om Haaland, som sies å ha en utkjøpsklausul på 718 millioner kroner. Markedsverdien hans vurderes til omtrent det dobbelte, blant andre av overgangsspesialisten Transfermarkt.

– Vi har foreløpig ikke fått vite noe konkret fra spilleren selv, og det er heller ingen som er kommet til oss, sier Watzke.

Avis: To klubber er klare med tilbud

Manchester City vil forsterke troppen i sommer, og Erling Braut Haaland står først på ønskelisten. Real Madrid er den andre klubben som skal være meget aktuell for jærbuen, skriver det respekterte nettstedet The Athletic.

Paris Saint-Germain har råd, men det er ikke sannsynlig at Haaland vil til den franske ligaen. Ornstein mener at det nå etter all sannsynlighet står mellom to klubber for 21-åringen: Manchester City eller Real Madrid.

Da superspissen kom til Borussia Dortmund var det allerede klart for mange at han kom til å ende opp i en av de aller største klubbene i verden.

Nå kan vi endelig få svaret på hvor, så tidlig som i løpet av de neste ukene. The Athletic skriver også at selv om det økonomiske aspektet er en stor faktor i avgjørelsen, blir det viktigere for Bryne-gutten at han virkelig vil spille for hans neste klubb.

Flere kilder har meldt om samtaler med klubber som Barcelona og Bayern München, men de to nevnte klubbene, Manchester City og Real Madrid, er altså klare favoritter til å sikre seg en av verdens mest ettertraktede spillere.

Erstatning

Dortmunds administrerende direktør føler seg uansett trygg på at det skal være mulig å erstatte den norske stjernespissen.

– Om Haaland drar, finner vi et nytt talent og utvikler en stjerne. Det vil også være bra for Bundesliga.

Haalands markedsverdi ble neppe mindre av showet han holdt for Norge mot Armenia tirsdag. Kraftspissen herjet med motstanderen og scoret to ganger på den omgangen han spilte.

I løpet av samlingen uttalte ikke jærbuen seg til pressen en eneste gang. Han ble skjermet av landslagsledelsen for å få ro til å tenke over sitt framtidsvalg.

Usikker igjen

Haaland er ifølge Dortmund-trener Marco Rose usikker til Bundesliga-oppgjøret mot RB Leipzig til helgen. Årsaken er en hoven ankel.

– Hans deltakelse er svært usikker, det sier jeg åpent og ærlig. Erling er som alltid optimistisk, men ankelen hans er stiv, hoven og blå. Vi jobber med ham, men det er et stort spørsmålstegn ved ham, sa Rose på torsdagens pressekonferanse.

Haaland ble jaktet på av armenske spillere under landskampen mot Armenia som endte 9-0 tirsdag. Han ble taklet stygt flere ganger i løpet av første omgang og ble tatt av til pause. Da han satte inn 5-0 og sin andre scoring for kvelden, ble han taklet i avslutningsøyeblikket på sin venstre ankel og ble liggende med tydelige smerter.

Vil savnes

Dagen etterpå var likevel landslagstrener Ståle Solbakken klar overfor TV 2 på at Haaland var frisk. Det tilbakeviser Rose.

Et eventuelt tap av Haaland vil trolig merkes i kampen mot Leipzig. Dortmund har med god form kommet seg inn i kampen om ligatittelen og har ni poeng ned til tredjeplasserte Leverkusen. Fram til serieleder Bayern München er det seks poeng.

Dortmund kommer til kampen uten tap på de seks siste kampene. De har vunnet to av de siste tre og har seks poeng opp til ligaleder Bayern München.