Tord Gudmestad (18) får ros av Thor Hushovd og kan bli «Årets sykkeltalent»

RÅD: Thor Hushovd gir veiledning og gode råd til Tord Gudmestad og de andre sykkeltalentene.

RÅD: Thor Hushovd gir veiledning og gode råd til Tord Gudmestad og de andre sykkeltalentene. Foto:

Det jærske stortalentet som representerer Stavanger SK, er én av seks kandidater til å vinne den prestisjetunge tittelen.

DEL

For 18-åringen, som ble norsk ungdomsmester som 16-åring og vant junior-NM , er målet å bli så god som mulig og på sikt leve av idretten.

– Hadde det ikke vært for litt uflaks med en vakt som stod i veien, tror jeg kanskje jeg hadde vunnet i år også. Ambisjonen er selvfølgelig å bli proff for et av de store lagene og kunne tjene penger nok til å leve godt av det. For å oppnå det er jeg nødt til å legge ned mye innsats. Da må jeg trene både best og mest, i tillegg til å ha god tålmodighet, sier Gudmestad.


Årets sykkeltalent

  • Årets sykkeltalent er et samarbeid mellom Equinor Morgendagens Helter, Norges Cykleforbund og TV 2.De nominerte velges av en jury fra Norges Cyckleforbund i samarbeid med Equinors talentutviklingsprogram, Morgendagens Helter, der selskapet støtter unge talenter innen idrett, kultur og realfag.
  • Vinneren stemmes frem av det norske folk og blir kåret under Arctic Race i august. De nominerte er Tord Gudmestad (Stavanger SK), Johannes Staune-Mittet (Lillehammer CK), Anne Dorthe Ysland (Gauldal SK), Fredrik Finnesand (Sandnes SK), Tuva Byberg (Stavanger SK) og Vegard Stokke (Glåmdal SK). Fjorårets vinner var Pernille Feldmann som sykler for Stavanger SK.


Vil motivere

Nærbø-gutten og de andre talentene er valgt ut av en jury bestående av representanter fra Norges Cykleforbund og Equinor Morgendagens Helter - et talentprogram der selskapet støtter utvikling innen idrett, kultur og utdanning. Gudmestad og resten av talentene har også fått veiledning av tidligere proffsyklist Thor Hushovd, som deler ut noen lovord på veien mot å oppnå sine sykkeldrømmer. Han er ambassadør for det nevnte talentprogrammet.

– Det har vært veldig inspirerende å få være mentor for denne gjengen og jeg er glad jeg får muligheten til det. I år har vi rekordmange nordmenn i Tour de France, noe som er et godt bevis på at vi kan hevde oss på det aller øverste nivået. Det håper jeg gir Tord og de andre unge syklistene god motivasjon til å fortsette satsningen fremover, sier Hushovd.

50.000 til klubben

Tord Gudmestad kjemper om den gjeve tittelen i en en avstemning på TV2.no og konkurrerer mot Johannes Staune-Mittet (Lillehammer CK), Anne Dorthe Ysland (Gauldal SK), Fredrik Finnesand (Sandnes SK), Tuva Byberg (Stavanger SK) og Vegard Stokke (Glåmdal SK).

«Årets sykkeltalent» kåres av Equinor Morgendagens Helter og TV 2 under Arctic Race i august. Vinneren stikker av med tittelen som Norges største sykkeltalent og 50.000 kroner til sin lokale sykkelklubb.Artikkeltags