Aktor ber om dødsstraff etter drapene i Marokko

DREPT: Maren Ueland (28) fra Bryne ble drept i Imlildalen i Marokko.

DREPT: Maren Ueland (28) fra Bryne ble drept i Imlildalen i Marokko. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Påtalemyndigheten vil ha lovens strengeste straff for mennene som drepte Maren Ueland og Louisa Vesterager Jespersen.

DEL

Mandag 17. desember 2018 ble Maren Ueland (28) fra Bryne og danske Louisa Vesterager Jespersen (24) funnet drept i et turområde nær landsbyen Imlil i Atlasfjellene i Marokko.

Fire menn er tiltalt for å ha utført eller medvirket til drapene, mens en mann er tiltalt for å ha trent dem opp. I tillegg er 19 menn tiltalt for å ha gitt sin tilslutning til en terrorhandling og for å ha deltatt i en terrororganisasjon.

NTB melder nå at påtalemyndigheten i Marokko ber om dødsstraff for de tre mennene som er tiltalt for å ha utført drapene.

Marokko har ikke henrettet noen siden 1993.

Familien stoler på rettssystemet

– Aktor ba om dødsstraff for de tre som utførte og filmet drapene, noe jeg personlig støtter, sier Khalil Fataoui, bistandsadvokaten til den danske familien, til Dagbladet.

– Det har ligget litt i kortene. Maren Uelands familie har tillit til det marokkanske rettsvesenet, sier bistandsadvokaten til Uelands familie, Ragnar Falck Paulsen, til NRK.

– De er sikre på at de tiltalte vil få en reaksjon som gjenspeiler den grusomme handlingen de er tiltalt for å ha begått, sier bistandsadvokaten til Stavanger Aftenblad.

I tillegg har aktor bedt om ulike straffer fra ti år og oppover for de 21 andre tiltalte.

Pågrepet om bord i buss

De tre mennene ble etterlyst med bilde få dager etter drapene, som blir sett på som en terrorhandling. De ble så pågrepet av sikkerhetsstyrker, om bord i en buss. Alle tre har erkjent straffskyld.

Rettssaken etter drapene har blitt utsatt flere ganger. For to uker siden forklarte flere av de totalt 24 tiltalte seg i retten.

– Jeg reagerte sterkt på at mine brødre drepte kvinner. De burde drept amerikanske menn, sa en av de tiltalte, ifølge Stavanger Aftenblad.

LES OGSÅ: Alle de drapstiltalte i Marokko har tilstått

Snarlig dom?

Det har tidligere blitt forventet at rettssaken skal være ferdig i oktober, men det kan nå se ut som det vil gå atskillig raskere.

Ifølge Dagbladet blir neste rettsseanse i Marokko 11. juli.

Da skal først advokatene til de tiltalte komme med sine avslutningsprosedyrer. Samme dag vil så dommen falle, får Dagbladet opplyst fra flere kilder i Marokko.

LES OGSÅ: Bistandsadvokat mener koranskole er ansvarlig for drapene i Marokko

Artikkeltags