Både de drapsdømte og familien Ueland anker Marokko-dommen

Til høsten kan det bli en ny runde i retten.

DEL

18. juli ble tre marokkanske menn dømt til døden for å ha drept Maren Ueland (28) fra Bryne og danske Louisa Vesterager Jespersen (24). I tillegg ble en mann dømt til livstid i fengsel for medvirkning, mens 20 andre fikk fengselsdommer på mellom 5 og 30 år.

Ueland-familiens marokkanske bistandsadvokat, Azeddine Kabbai, opplyser i en e-post til NTB at både de drapsdømte og familien Ueland har valgt å anke. Familiens norske bistandsadvokat, Ragnar Falck Paulsen, bekrefter at de har valgt å anke dommen.

På vegne av Ueland-familien krevde advokat Kabbaj fem millioner marokkanske dirham, tilsvarende 4,5 millioner kroner, i erstatning, men de ble kun tilkjent to millioner dirham av retten i Salé. Dette tilsvarer rundt 1,8 millioner norske kroner.

– Vi har anket i forbindelse med oppreisningskravet, og har valgt å holde oss til det opprinnelige kravet på fem millioner dirham, sier Paulsen til NTB.

Familien til Maren Ueland har bestemt seg for å opprette en stiftelse i Marens navn. Bistandsadvokatene har opplyst at eventuelle oppreisningspenger skal gå til stiftelsen, som blant annet skal jobbe med forebygging av terror gjennom arbeid i fengsler og utdanning i Marokko.

En eventuell ankesak kan trolig komme for retten i september-oktober.

Artikkeltags