(NETTAVISEN): Daily Mail skriver at overgangen vil gi Haaland en ukentlig lønn på i overkant av 5,7 millioner kroner, noe som vil gjøre jærbuingen til Premier Leagues best betalte spiller. Avisen skriver at Haaland har en utkjøpsklausul på 726 millioner kroner i sin kontrakt, som Manchester City er villige til å utløse.

NTB rapporterer at ifølge The Athletic har Haaland har gitt City beskjed om at han ønsker å signere for klubben og at de er blitt enige om «innledende personlige betingelser». Det samsvarer med det Daily Mail har skrevet tidligere.

– Har ikke svar på spørsmålet

Foran Premier League-kampen mot Brighton fikk Manchester City-manager Pepe Guardiola spørsmål om det som kommer fram av saken til Daily Mail

– Jeg har ikke noe svar på spørsmålet ditt. Jeg har andre ting å tenke på enn hva som skal skje neste sesong, sa Guardiola.

Ifølge Daily Mail kan Haaland komme til å skrive under for City allerede i neste uke. Det skal dreie seg om en femårsavtale.

– I mange år nå har jeg ikke tenkt på overgangsvinduet (underveis i sesongen), særlig ikke når vi har utrolige ting å spille for, sa Guardiola, som også fikk spørsmål om han ikke trenger en spiss.

– Vi spiller uten spiss. Jeg vet ikke hva som skjer i framtiden.

TV2: – Har ikke bestemt seg

Ifølge TV 2 har Haaland enda ikke bestemt seg for hvor han vil spille neste sesong. Kanalen skriver at diskusjoner og forhandlinger pågår fortsatt, men selv om Haaland kan ende opp i City, er ingenting klart enda.

City og Real Madrid har lenge vært regnet som favorittene til å hente nordmannen. TV 2 erfarer at dem spanske storklubben fortsatt er aktuell.

Tidligere har den tyske storavisen Bild omtalt City-koblingen og skrevet at deres kilder i Dortmund tror at Haaland velger Premier League-klubben.

Faren til Erling Braut Haaland, Alf-Inge Håland fra Bryne, signerte for Manchester City i år 2000, like etter at sønnen Erling ble født. Pappa Haaland spilte for de lyseblå fram til 2003.

Mener summene er usannsynlige

Pressekontakt i Manchester Citys norske supporterklubb, Ole Fuglestad, sier til Nettavisen at han først tror på at Haaland blir å se i lyseblå drakt når han presenteres på klubbens hjemmeside. Fuglestad benytter også muligheten til å rette en finger mot Haalands agent Mino Raiola.

– Dette er kun et spill og en blåkopi av en Raiola-overgang. Det lekkes info til journalister og andre på Twitter som spiller på lag med Raiola. Dette for å drive opp prisen.

Fuglestad mener at City aldri ville kommet til å betale en så høy lønn som Daily Mail rapporterer om.

– Når du ser summen, har den ingenting med City å gjøre. Klubben er knallhard på lønnsstruktur. At Haaland skal tjene mer enn Kevin De Bruyne er usannsynlig.

De Bruyne tjener i dag i overkant av 4,4 millioner kroner i uken. Altså 1,3 millioner mindre enn hva det sies at Haalands potensielle kontrakt er på.

– Et naturlig valg

Bundesligakommentator i Viaplay, Eivind Bisgaard Sundet, sier til Nettavisen at Haaland alltid har fokusert på det sportslige, fremfor å gå etter penger eller storklubber. Den siste tiden har superspissen også vært sterkt koblet til Real Madrid, men Sundet ser på City som et mer naturlig valg.

– De mangler en spiss og er et av verdens beste lag. Jeg vet ikke med Real Madrid. Benzena er i god from, og Mbappé skal trolig inn der. Det kan ha vært et par andre aktuelle klubber som Bayern München og Liverpool, men pengene har ikke gått opp. Dette kan også være noe klubbene sier fordi de fikk nei fra Haaland - dette er politikk, og klubbene vil ikke tape ansikt.

Får avsmak

Talsperson for Borussia Dortmund Norge, Marcus Jenssen, sier til Nettavisen at han reagerer kraftig på at «kontrakten er astronomisk».

– Han er en fantastisk fotballspiller med et ekstremt potensiale, men når vi snakker om summer som dette, får jeg avsmak på både Manchester City og Premier League. Ingen fortjener en så høy lønn.

– Noen har et litt redusert forhold til Haaland

Både Sundet og Jenssen er samstemte i at de tror at Haaland blir å finne i lyseblå drakt neste sesong.

– Det er en dårlig bevart hemmelighet at han drar, og City er den mest aktuelle destinasjonen. Det har vi skjønt siden Alfie Haaland og Raiola dro til Roma i fjor for å forberede seg til overgangsvinduet, sier Jenssen.

– Hvordan er Borussia Dortmund-fansens forhold til Haaland nå?

– Det har vært mye media og sirkus rundt Haaland, noe som har ødelagt mye av fokuset. Det har kanskje vært litt vel mye fokus på at han drar, istedenfor prestasjonene. Noen supportere har nok et litt redusert forhold til Haaland.

Tirsdag morgen meldte derimot Jan Åge Fjørtoft på Twitter at Real Madrid fortsatt er med i kampen om nordmannen.

– Som jeg har rapportert i flere måneder, Erling Haaland kan ende opp i Manchester City og Real Madrid. De to favorittene. Men INGEN enighet så langt.

Nettavisen har vært i kontakt med Fjørtoft, som ikke ønsker å kommentere hvorfor han ikke enig i Daily Mail sin uttalelse.

Tror ikke Haaland vil utgjøre en stor forskjell

Sundet sier at han ikke tror at Haaland vil gjøre Manchester City så betraktelig mye bedre enn hva de er i dag.

– Jeg tror ikke han vil gjøre en stor forskjell, men han har en stor uttellingsprosent. Det kan være en viktig faktor i et City-lag som «stanger mye». Uansett syns jeg det er ganske vilt at vi har en nordmann i denne kategorien.

Heller ikke Fuglestad ser på det som en nødvendighet å få Haaland til City. Han tror at Julián Álvarez kan bli målmaskinen som skal ta opp arven etter Sergio Agüero på Etihad Stadium. Álvarez ble hentet fra River Plate i januar, men ble sendt rett tilbake på utlån til den argentinske klubben. Álvarez er forventet å komme tilbake til City til sommeren.