Thomas gir seg som pastor etter 22 år

SLUTTER: Thomas Rake gir seg som pastor i Bedehuskirken etter 22 år. Bildet er tatt i fjor mai, i forbindelse med en sak om Blå Kors der han er styremedlem.

SLUTTER: Thomas Rake gir seg som pastor i Bedehuskirken etter 22 år. Bildet er tatt i fjor mai, i forbindelse med en sak om Blå Kors der han er styremedlem. Foto:

Pastor Thomas Rake takker for seg i Bedehuskirken hvor han har hatt sin rolle siden 1998.

DEL

– Vår dyktige, visjonære, lidenskapelige pastor Thomas Rake er kommet frem til at tiden er inne for å gi seg som pastor i Bedehuskirken, skriver Bedehuskirken på deres hjemmesider.

Tirsdag holder han to samlinger der han forteller menigheten hvorfor han velger å slutte.

Bedehuskirken skriver at pastoren har hatt en avgjørende rolle, og at han tok beslutningen i sommer på å gi seg.

– Det har vært en lang prosess for min del og en vanskelig beslutning å ta. Bedehuskirken har for meg i en årrekke vært en hel haug med fantastiske mennesker, og som leder har jeg fått være med på mye som mange bare drømmer om, uttaler han.

Thomas Rake forteller at han er takknemlig for tilhørerne av Bedehuskirkens raushet, ærlighet og åpenhet.

– Å slutte som pastor nå, handler for meg først og fremst om å følge det jeg tror Jesus leder meg mot. Jeg har ikke alle svarene om fremtiden min, men tror at nå er tiden kommet for å slutte av tjenesten i Bedehuskirken, uttaler han.

Bedehuskirken skriver at Rake har vært en tydelig og retningsgivende stemme for dem i over 20 år.

– Det er ingen tvil om at hans tyngde, erfaring og unike gave til å alltid tenke fremover vil bli et savn for Bedehuskirken. Vi er lei oss for at han trer ut av pastorrollen, men kjenner samtidig begeistring og trygghet i at Jesus leder både Thomas og Bedehuskirken videre.

Artikkeltags