To til legevakten etter trafikkulykke på Eikeland

UTFOR VEIEN: Ulykka skjedde på fylkesvei 506 mellom Bryne og Ålgård.

UTFOR VEIEN: Ulykka skjedde på fylkesvei 506 mellom Bryne og Ålgård. Foto:

Klokka 08:03 tirsdag rykket nødetatene ut til en trafikkulykke på Eikeland i Time.

DEL

Politiet meldte på Twitter klokka 08:20 at en bil var kjørt av veien på fylkesvei 506 ved Eikeland. To personer som satt i bilen, ble tatt med ambulanse til legevakten for rutinekontroll. Ifølge meldingen fra politiet fremsto ingen av personene ikke alvorlig skadet.

Trafikken ble dirigert manuelt på stedet og forløp uten store problemer. Klokka 08:45 var brannvesenet og ambulansepersonell reist fra stedet. Sivilt politi ble igjen for å ta bilde av stedet der bilen var kjørt ut.

Beslagla førers sertifikat

Førerens sertifikat ble bestemt beslagt og det er opprettet sak. Operasjonsleder ved Operasjonssentral Sør-vest, Victoria Hillveg, sier til Jærbladet tirsdag morgen at politiet ikke har konkret mistanke om høy fart eller rus, men at en vurdering trolig ble gjort i samråd med jurist, ut fra skadeomfang og tanker om hendelsesforløp.

Hjemmelen er vegtrafikkloven § 3: «Enhver skal ferdes hensynsfullt og være aktpågivende og varsom så det ikke kan oppstå fare eller voldes skade og slik at annen trafikk ikke unødig blir hindret eller forstyrret.»

Utforkjøring natten før

Utenfor en vegskrent noen hundre meter fra ulykkesstedet på Eikeland, lå det tirsdag morgen enda en personbil.

Etter å ha fått flere tips om denne bilen, i sammenheng med ulykken på morgenkvisten, fikk politiet klarhet i at den første meldingen var kommet inn allerede natt til tirsdag. Hendelsene har dermed ingen sammenheng.

Operasjonsleder Victoria Hillveg sier at politiet ikke har fått kontakt med eier av bilen. Det er ikke opprettet sak.

– Det er ukjent hva som er hendt, så det er ikke noe å lage sak på. Vi får se om vi gjør en ny vurdering etter at vi har vært i kontakt med eier. Ting kan tyde på at det har vært en utforkjøring, og da oppretter vi ikke automatisk sak, sier hun.

UTFORKJØRSEL: En bil var allerede kjørt av vegen, nær Eikeland, da hendelsen inntraff tirsdag morgen. Den første bilen kjørte trolig ut natt til tirsdag.

UTFORKJØRSEL: En bil var allerede kjørt av vegen, nær Eikeland, da hendelsen inntraff tirsdag morgen. Den første bilen kjørte trolig ut natt til tirsdag. Foto:


Artikkeltags